14 de maig 2012

ARNES


Arnes és una vila i municipi de la comarca de la Terra Alta. Situat a l'extrem sud de la comarca, el poble es troba sobre un petit turó a 508 m d'altura que domina el riu Algars. Per la banda sud el seu terme municipal s'endinsa en el massís dels Ports de Tortosa-Beseit, mentre que la banda nord del terme, més plana, està dominada pels rius Algars i Estrets. Després d'una època de depressió i despoblament, comuna a tota la comarca, en els darrers anys el poble ha desenvolupat amb força l'oferta de turisme rural i excursionisme, gràcies a la seva situació propera als Ports.


Sembla que el lloc ocupat per Arnes fou inicialment una alqueria sarraïna i posteriorment va ser conquerit per Alfons el Cast i aviat va passar a dependre de la comanda templera d'Horta de Sant Joan i, després de la desaparició dels templers, passà a dependre dels hospitalers.

Un dels punts d'interès del poble és l'edifici de l'ajuntament, una de les construccions civils més importants del Renaixement català, construït el 1584 per Joan Vilabona de Queretes, on destaquen el gran porxo de la planta baixa i les finestres de la planta noble. En els darrers anys s'han recuperat les restes de l'absis de l'antiga església gòtica, que es poden observar al costat de l'actual, construïda al segle XVIII.

Font: Viquipèdia

1 comments:

Juliette Arboise ha dit...

és un poble fantàstic! recomana a tothom que el visiti... crec que aviat és quan fan la festa de la mel