04 de gener 2016

TORRÓ DE XIXONA AMB MEL


Ingredients:

  • - 300 gr. d’ametlla Marcona
  • - 150 gr. de mel
  • - 100 gr. de sucre glas
  • - La pell seca d’una llimona (només la part groga)
  • - 1 pessic de canyella per empolvorar (opcional)

Preparació:

Primer pas

Torrem les ametlles en una paella, a foc lent anem movent contínuament perquè agafin un color dauradet sense que se’ns cremin. Deixem refredar un mínim de 2 hores.

Segon pas

Posem al vas del thermomix les ametlles, programem 30 seg./ Vel. 6. Si veiem que no ha quedat ben triturat, baixar parets i repetir aquest pas.
Retirem i reservem.

Tercer pas

Posem al vas el sucre, pulveritzem 15 seg./ Vel. 10. Afegim la pell de llimona seca i repetim 15 seg./ Vel. 10.
Amb l’ajuda de l’espàtula baixem el sucre i llimona polvoritzats cap al fons del vas. Afegim la mel i programem 3 min./ 40ºC./ Vel. 1.

Quart pas

Incorporem les ametlles reservades i programem 30 seg./ Vel. 6.
Bolquem la massa en un caixa-motlle de torró (folrat amb folis de paper) i allisem la superfície. Empolvorem amb canyella mòlta (opcional).
Deixem a la caixa 24-48 hores, perquè agafi cos i maduri.

Bon profit !!