- 10 carxofes tendres
- 1 porro
- Un raig de nata liquida
- 4 cullerades de mel
- 1 taronja
- 100 g d´oli d’oliva
- Julivert fresc
- 8 llesques fines de pa torrat
- Pebre, sal
Elaboració:
- Peleu les fulles exteriors i el tronc de les carxofes.
- Talleu-ne les puntes i, amb l’ajut d’una cullereta, buideu-ne l’interior.
- Preneu 4 carxofes i repeleu-les amb un ganivet per fer-ne cors. Poseu-los en un vol amb aigua i les branques de julivert per tal que no s’oxidin.
- La resta, talleu-les a trossos.
- Renteu i trinxeu el porro. Poseu-lo a ofegar en un cassó amb un raig d’oli.
- Afegiu-hi les carxofes trossejades i ho rostiu tot plegat durant 10 minuts. Salpebreu-ho.
- Afegiu-hi aigua calenta fins que cobreixi del tot i ho deixeu coure a foc lent fins que les carxofes estiguin ben tendres.
- Un cop cuit, afegiu la nata i ho tritureu amb una batedora fins que sigui una crema. Coleu-ho. Poseu-ho a punt de sal.
- De la taronja feu-ne suc.
- En un cassó afegiu-hi la mel i feu que caramel·litzi a foc lent. Desglaceu-ho amb el suc de taronja i feu-ho bullir fins que prengui textura de xarop.
- Talleu les carxofes que havíem reservat a làmines molt fines. Amaniu-les amb sal, pebre i oli. Poseu-les a sobre les torradetes.
- Poseu la crema en un plat fons i amaniu-la amb el xarop de mel i taronja. Acompanyeu-la amb les torradetes de carxofa amanida.
0 comments:
Publica un comentari a l'entrada