agriculture.gouv.fr
El passat 2 de febrer de 2013 Ecolluita va organitzar la jornada formativa "noves estratègies sanitàries per a una apicultura sostenible" a càrrec del veterinari Esteve Miràngels. Avui és el govern francés el que pregona la necessitat de dur a terme una nova apicultura, més sostenible i racional amb les abelles i el medi ambient. Alguna cosa, doncs, està canviant?
Les abelles no només són essencials per a la producció nacional de mel i altres productes apícoles, sinó també per a la pol·linització i per tant per a l'agricultura. Per desenvolupar i mantenir l'apicultura i respondre eficientment al problema del desabellament en diverses parts del món, el ministre d'agricultura francès Stéphane Le Foll va anunciar un pla per al desenvolupament sostenible de l'apicultura.
En els propòsits del ministeri hi ha la necessitat d'impulsar l'activitat apícola del país, on el consum supera la producció. Cal millorar la productivitat i lluitar contra els principals problemes que té avui l'apicultura:
- Control exhaustiu del productes químics fomentant el diàleg entre agricultors i apicultors
- Lluita contra la vespa asiàtica i les malalties cronificades en els arnars del apicultors francesos. Cal una campanya sanitària eficient amb l'execució d'un programa sanitari ambiciós i una profilaxi efectiva.
- Suport econòmic a la investigació i als estudis de camp. Selecció d'ecotipus d'abella rústiques i vigoroses.
- Fomentar l'aparició de joves apicultors. Incentius econòmics i ajudes
- Potenciar la varietat floral dels cultius i valorar adequadament la importància econòmica de la tasca pol·linitzadora de les abelles
Des climats différents, une géographie et des cultures diverses...La
France a les atouts pour être un grand pays apicole. Aujourd’hui, la
production nationale correspond à moins de la moitié du miel consommé en
France. Pour répondre à la demande, il faudrait un million de ruches
et 3000 apiculteurs supplémentaires.
Le Plan de développement durable de l’apiculture doit répondre à ces enjeux, qui sont à la fois économiques, écologiques, de développement rural et de santé publique. Pour cela, ce sont tous les aspects de la filière apicole qui doivent être pris en compte.
Diminuer la mortalité des abeilles
L’utilisation systématique du parapluie chimique en agriculture n’est bon ni pour les apiculteurs et leurs abeilles, ni pour les agriculteurs et leur revenu. Il faut réduire l’utilisation des pesticides, tout en créant les conditions pour un meilleur dialogue entre agriculteurs et apiculteurs.Les colonies d’abeilles sont victimes de maladies parasitaires, bactériennes et virales. Pour lutter contre ces maladies, il faut développer tout l’encadrement sanitaire autour de l’abeille.
0 comments:
Publica un comentari a l'entrada