28 d’abril 2023

ROBATORI DE MEL

 

Roben centenars de quilos de mel en una fundació que dona feina a persones amb discapacitat

S'han robat abellars sencers en altres punts de Catalunya com Calella, Arenys i Cardedeu i una de les claus és l'augment del preu de la mel

Uns lladres s'han endut més de 500 quilos de mel, material i eines d'una finca apicultora d'Argentona, Can Parcala. És l'única aula apícola a l'estat liderada per persones amb discapacitat intel·lectual.

L'empresa, situada al Maresme, pertany a una entitat social. Formen part d'un sector que ja ha alertat que hi ha hagut diversos robatoris semblants.

Els lladres van esbotzar una porta i van entrar a la botiga. Van forçar la porta del taller on s'elabora la mel i també els ha desaparegut la producció. A banda, els han robat eines, maquinària i fins i tot una llar de foc, però més que les coses materials els ha afectat emocionalment

Txema Magro Montosa, responsable de l'aula, explica que ha estat una intrusió "sobretot a les nostres emocions, la nostra intimitat i la nostra feina".

"Ens ha costat molt arribar fins aquí dins del món de les abelles"

S'han robat abellars sencers en altres punts de Catalunya com Calella, Arenys i Cardedeu. Al darrere, segurament, hi ha la considerable reducció d'abelles i, per tant, l'augment del preu de la mel.

https://www.ccma.cat/324