18 de novembre 2021

EN NOM MEU, NO!!!

 
La mel de la Xina torna a ser notícia en boca d'aquells que no estimen les abelles. De tota aquesta crisi només hi sortiran guanyant aquells que fan trampa. Per què? Molt senzill, enfonsant el mercat i atapeïnt de deutes aquells que realment fan una mel de proximitat i de gran qualitat. Com? Abaixant encara més el preu de la mel. Només ells, grans productors podran soportar aquesta nova sotregada, per cert, cíclica, doncs si repasseu hemeroteca, veureu que cada x anys apareix un escàndol similar. 

És per això que els autèntics apicultors, abellaires d'ADN, ens hem de conjurar contra aquesta màfia que ho emmerda tot, i apretar, tant com es pugui. Són masses els apicultors que s'han quedat en el camí, obligats a canviar de feina després de constatar que els números no surten i que la seva activitat ramadera no pot competir en preus amb els tramposos. 

Avui, més que mai, les petites associacions, els abellaires nobles, hem de fer sentir la nostra veu, i agafar per les orelles als responsables del DARP i fer net d'una punyetera vegada. Els lobbies dominen la taula sectorial de la mel i ja és hora de començar a assenyalar amb el dit els grans responsables d'aquest desori.

Esteve Miràngels - veterinari

Diagrama: Down to Earth