12 de juliol 2021

COMERCIALITZAR UN PRODUCTE APÍCOLA

 
Què cal saber:

El primer de tot és que esteu registrats com a explotació apícola (disposeu de codi REGA i Marca Oficial). 

Cal estar registrat com a apicultor no professional (capacitat mínima de l’explotació superior a 15 arnes) o bé ser professional. 

Cal disposar d’unes instal·lacions pròpies adequades per efectuar l’extracció, filtratge-centrifugació i envasat. 

Cal complir amb el que indica el Reglament (CE) 852/2004 pel que fa a la higiene en la producció primària, com disposar d’instal·lacions i equipaments nets i desinfectats, igual que envasos, bones pràctiques de manipulació i evitar contaminacions del producte (plagues, pols, pla de neteja...).

Cal etiquetar la mel adequadament, segons indiqui la normativa vigent.

A la web dels Abellaires podreu trobar la Guia de pràctiques correctes per al sector apícola. A l’inici de la guia s’indica quan cal inscriure’s al Registre sanitari d’indústries i productes alimentaris i quan no. Aquest tràmit és competència del Departament de Salut. Per més informació us podríeu adreçar al servei territorial que us correspongui per ubicació i també a l’Ajuntament del vostre municipi.

Accés a la Guia

Victòria Pascual - Abellaire