El
Grup Operatiu MelCAT que es vol constituir està adreçat a la Valorització de la
Mel Catalana. Aquest Grup Operatiu pretén ser un punt de partida per posar en
contacte els principals agents del sector de la mel a Catalunya (productors i
les seves associacions) així com agents de recerca i l’administració pública,
per tal de fomentar la cooperació entre aquests agents i enfortir els lligams
entre l’agricultura, la producció d’aliments, i la investigació i la innovació.
Així doncs, el Grup Operatiu seria un marc per dinamitzar i fomentar la
innovació en el sector de la mel amb l’objectiu de valoritzar mel catalana,
afavorir la competitivitat i el desenvolupament del sector i millorant la
gestió, tot repercutint sobre el foment dels productes de proximitat i de la biodiversitat.
L’actuació coordinada i la transferència de coneixements entre els organismes de recerca i innovació, els òrgans de control de l’administració pública i els productors (amb les seves associacions i federacions) són clau per a l’assoliment d’aquests objectius.
En concret, s’han establert unes accions a dur a terme en dues fases, formades per diverses activitats:
Fase 1
Act
1.1. Creació del Grup Operatiu (MelCAT) i elaboració del conveni de
col·laboració entre els agents implicats
Act
1.2. Dinamització del grup operatiu, difusió i promoció de les seves activitats
Act
1.3. Plantejament i redacció d’un projecte d’innovació.
Fase
2
Act
2.1 Sol·licitud de finançament per a l’execució del projecte de recerca
redactat a la fase 1 mitjançant la seva presentació a una convocatòria pública
o públic-privada.
Act
2.2. Detecció d’altres necessitats d’innovació en el sector de la mel a
Catalunya, i proposta d’activitats per adreçar-les.
La
Fase 1 tindrà una durada d’un any, i les seves activitats s’emmarcaran dins de
l’ajut que se sol·licita en aquesta convocatòria. La Fase 2 començarà un cop
acabada la Fase 1 i no té prevista una data de finalització, ja que al llarg
del temps poden anar apareixent noves necessitats d’innovació en el sector de
la mel. En aquesta fase 2, el contacte entre els diferents agents del sector de
la mel, la UB i l’administració permetrà que aflorin noves necessitats de
innovació, i adreçar-les podrà passar en molts casos per plantejar nous
projectes que requeriran finançament tant públic com privat.
Font: DAAM - Marc Rodríguez
Foto: lindalzelm.com
0 comments:
Publica un comentari a l'entrada