Quan
vaig sentir per primera aquest plat com a típic de l'Alt Urgell se'm
va fer estrany perquè a casa no recordava haver-lo menjat mai. Ací
però, volem els plats de cada casa i, en efecte, aquest plat es cuina a
Sellent.
És una manera d'aprofitar aquell pernill que
ha quedat una mica massa saumall o que ja no té aquell bon aspecte que
cal per portar-lo a taula. Aquí el farem amb ous ferrats.
Es fan els ous ferrats com sempre a la paella
amb oli d'oliva. Un cop trets de la paella i posats al plat amb aquell
oli s'hi fa el pernill de la següent manera.
Se'n treu oli, els ous ferrats
normalment es fan amb bastant d'oli, i pel pernill en cal el just per
cobrir el fons de la paella.
Llavors s'hi afegeix un fil de mel a la pella i
seguit els talls de pernill. La sal del pernill al fregir-lo surt i
sense la mel tindria un gust massa salat, així el salat es suavitza.
Cal anar en compte doncs, el pernill ha de quedar només com escaldat,
volta i volta sobre aquell oli, com si fos per confitar-lo.
Ara només cal servir-lo acompanyant els ous ferrats.
Font: Sallent.cat
Foto: es.forwallpaper.com
0 comments:
Publica un comentari a l'entrada