03 de gener 2015

ELS BENEFICIS DE LES ABELLES


Oblida't de la mel, el pol·len i la gelea reial. Només cal pensar en un món sense fesols, tomàquets, cebes i pastanagues, per no parlar dels centenars d'altres verdures, llavors i fruites que depenen de les abelles per a la pol·linització. I el bestiar que depenen de les plantes farratgeres de les que l'abella en fa la pol·linització, com el trèvol. No hi ha activitat humana o l'enginy mai podrien reemplaçar el treball de les abelles i no obstant això, es pren en gran part per fet. Sovint no ens adonem del fàcil que és per ajudar o dificultar la seva eficàcia com a pol·linitzadors de cultius, ni quant es pot arribar a perdre per la seva pèrdua.

Per als Estats Units l'agricultura per si sola, el valor anual de la pol·linització de les abelles de la mel es pot comptar en milers de milions de dòlars. Les abelles pol·linitzen aproximadament una sisena part de les espècies del món de plantes amb flors i unes 400 de les seves plantes agrícoles. Plantes mal pol·linitzades produeixen menys, sovint amb fruites deformes, i els menors rendiments de llavors amb inevitables conseqüències sobre la qualitat, disponibilitat i preu dels aliments. Una de les poques activitats agrícoles que en realitat pot augmentar els rendiments, en comptes de protegir els rendiments actuals de les pèrdues, és la gestió de les abelles per a fomentar la bona pol·linització. Els efectes destructius de l'àcar varroa, la pèrdua de l'hàbitat de nidificació abella silvestre, els baixos preus mundials de mel, l'africanització de les abelles i l'ús de pesticides estan fent de la conservació de les abelles silvestres un dels objectius més importants de l'actualitat.

Autor: new-ag.info i pots continuar l'article original en anglès

Foto: nationofchange.org