olletadeverdures.cat |
És un plat tan
senzill com efectiu. Directe, com ens agrada a nosaltres: sabors clars, nets i
reconeixibles. I potents, molt potents. Compte, de fet, amb la llimona… Agafem
les dues galtes de porc amb os i les passem per un plat fons on tenim el rom de
canya. Que s’empapin ben empapades. Les salpebrem i les posem a marcar en
una cassola que tindrem al foc. Mentre les segellem, tallem un parell de cebes
en juliana i esclafem quatre o cinc alls. Ho posem en una safata d’anar al forn
amb un rajolí d’oli al fons. Quan les galtes
estiguin marcades, les posem a
sobre.
Ara bé la part més
original de la recepta. A la cassola on les hem marcades, hi afegim una bona
cullerada de mel i mitja llimona espremuda. Ho aprofitem per desgreixar el fons
de la cassola i per a que es faci una mica de caramel. Ho llencem per sobre de
les galtes i la ceba i cap al forn!
En principi la
recepta ja està. Jo però, he decidit afegir el culet de rom que ha sobrat d’emborratxar
les galtes i un petit rajolí d’aigua, per por que no quedessin massa seques.
Les courem durant un parell d’hores. Els primers vint minuts, a forn fort: 220
graus. Després, baixarem a 170. Sempre, però, mirarem de regar-les amb el suc
cada vint minuts, per a que no quedin massa seques. Sempre, amb la part de l’os
tocant la cassola.
Font: olleta de verdures
0 comments:
Publica un comentari a l'entrada