26 de juliol 2014

OUS FERRATS AMB MEL

la cuina de sempre


No té cap secret, ja veureu.

Es qüestió de fer un parell d'ous ferrats, ben fets, i un cop fregits i salats ruixar-los amb un bon raig de mel.
 
A mi personalment, m'ha encantat. He trobat que és una acertadísima combinació. De fet, m'ha recordat als ous que mengen els americans, que hi afegeixen xarop d'auró ("Jarabe de Arce"),  un dolç fabricat a partir de la saba d'aquest arbre, l'auró. Ells combinen el xarop amb creps, gofres i d'altres marranades. 

Tot i que no s'hauria d'abusar...he de reconèixer que es ben bo de gust.
 

Aquesta recepta d'ous ferrats amb mel que us presento és la recepta tradicional nº 730 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català. 
 
Recepta per a 1 persona. Tasteu-los i en parlem.

INGREDIENTS
2 ous
oli per fregir
sal
mel
pa per sucar

ELABORACIÓ


  • He utilitzat ous frescos i mel normaleta.
  • En una paella...tireu un bon raig d'oli...i quan sigui ben calent tireu els dos ous.
  • No hi poseu sal encara. Deixeu cuallar la clara...que comenci a torrar-se una micona pels costats.
  • Ara, amb l'ajuda d'una cullera, tireu una mica d'oli roent per sobre el rovell, fins que canvii de color, no més. 
  • Ja els podem emplatar, procurant no es trenquin. Els salem una mica, al gust.
  • Finalment, tireu-hi un bon raig de mel per sobre de tot el plat.
  • Ja el podeu servir a taula, acompanyat de pa per sucar, clar.
  • Tot el que es veu no es oli...és mel....que amb l'escalfor es licuarà una mica. 
  • Ara, a sucar pa i a gaudir amics meus.
Bon Profit !!!!

Font: La cuina de sempre