montsec.info |
Ingredients:
- el flam
- 300 cl de llet
- 4 ous
- ½ canó de canyella
- Caramel ros fet amb meitat sucre meitat mel
- el sorbet
- 3 pomes escalivades al forn acabades de fer
- 45 gr d'almibar per sorbet
Per fer els flams: banyar l'interior de 4 flameres amb el
caramel acabat de fer. Portar a ebullició la llet i la canyella.
Reservar en infusió uns minuts i retirar la canyella. Prepartar en un
vas per anar al túrmix els ous i la mel. Afegir el conjunt i barrejar
suaument. Omplir les flameres i coure al bany maria a 165° 40 minuts.
Per fer el sorbet: per fer l'almibar portar a ebullició 20 g de sucre, 20 d'aigua i 10 de glucosa.
Triturar la polpa de les pomes escalivades i barrejar-ne 200 g amb els 45 de l'almibar. Deixar reposar en fred 8 o 10 hores i congelar.
Per emplatar: Coure a forn fort uns bastonets de full
ensucrats per completar el postre. Passar el gelat per la turbinadora i
col·locar-ne una quenelle al plat al costat de cada flam desmotllat i a sobre un bastonet de full.
Font: Lo Ponts (Sant Llorenç de Montgai)
0 comments:
Publica un comentari a l'entrada