07 de setembre 2013

FLAM DE MEL I CANYELLA AMB SORBET CASOLÀ DE POMA AL FORN

montsec.info

Ingredients:


  • el flam
    • 300 cl de llet
    • 4 ous
    • ½ canó de canyella
    • Caramel ros fet amb meitat sucre meitat mel
  • el sorbet
    • 3 pomes escalivades al forn acabades de fer
    • 45 gr d'almibar per sorbet


 Per fer els flams: banyar l'interior de 4 flameres amb el caramel acabat de fer. Portar a ebullició la llet i la canyella. Reservar en infusió uns minuts i retirar la canyella. Prepartar en un vas per anar al túrmix els ous i la mel. Afegir el conjunt i barrejar suaument. Omplir les flameres i coure al bany maria a 165° 40 minuts.

Per fer el sorbet: per fer l'almibar portar a ebullició 20 g de sucre, 20 d'aigua i 10 de glucosa.

Triturar la polpa de les pomes escalivades i barrejar-ne 200 g amb els 45 de l'almibar. Deixar reposar en fred 8 o 10 hores i congelar.

Per emplatar: Coure a forn fort uns bastonets de full ensucrats per completar el postre. Passar el gelat per la turbinadora i col·locar-ne una quenelle al plat al costat de cada flam desmotllat i a sobre un bastonet de full.

Font: Lo Ponts (Sant Llorenç de Montgai)