26 d’abril 2013

FIRA DE BALAGUER 2013

La Fira de Balaguer és la fira comercial i de serveis per excel·lència de la ciutat. L’esdeveniment de l’any. Els sectors representats són la maquinària industrial i per a la construcció, el turisme i lleure, la moda i els complements, el comerç en general, el monogràfic de la construcció i l’habitatge, l’alimentació natural i artesana, i la mostra nacional de coques de recapte i samfaina. Dins el marc de Fira Balaguer l'apicultura també té un espai, amb la celebració d'una jornada tècnica de la mel i el concurs de mels "Reina de mels 2013"

Veure el programa

Dissabte, dia 27:

10.00 h VI Concurs de Mels “Reina de Mels. Recollida de mostres.
10.15 h Inauguració de la VII Jornada Tècnica de la Mel a càrrec de l’ Il·lm. Sr Josep Mª Roigé, alcalde de Balaguer.
 
A la sala de conferències del pavelló Inpacsa.

10.30 h Inici de la Jornada amb la xerrada Criteris pràctics per seleccionar les millors arnes per reproduir a càrrec del Sr. Antonio Gómez Pajuelo, llicenciat en ciències  biològiques i consultor apícola
11.15 h Pausa.
11.45 h Xerrada “Neonicoticoides, nous insecticides perillosos per a les abelles”  A càrrec del Sr Antonio Gómez Pajuelo, llicenciat en ciències biològiques, consultor apícola.
12.30 h Decret de venda de proximitat de productes agroalimentaris i venda directa i en circuit curt, a càrrec del Sr Doménec Vila Navarra, director general d’ Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya.
13.30 h Lliurament dels premis del VI Concurs de Mels “Reina de Mels”, amb el patrocini de La Caixa.

A la sala de conferències del pavelló Inpacsa.

14.00 h Cloenda de la Jornada Tècnica a càrrec del Sr Domènec Vila, director general d’ Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya.
14.30 h Dinar Fira Q a l’altell del pavelló Inpacsa. Preu 22 €
18.00 h Presentació “La cuina de la mel a la Noguera. Cuina de proximitat” a l’espai gastronòmic “Aliments del territori i tu” de la Diputació de Lleida.