01 de febrer 2012

MAGRET D'ÀNEC AMB TARONJA I MEL

Després de fer el magret a l'Oporto, ens van venir ganes de tornar-ne a repetir. Però aquesta vegada, vam variar la recepta. Ens va semblar que la combinació amb el dolç de la mel i la taronja farien un plat ben bo! I així va ser!!


Ingredients (2 persones):
  • 1 magret d'ànec (d'uns 600 g)
  • 1 taronja
  • 2 cullerades de mel
  • 1 cullerada de vinagre balsàmic
Preparació:

En una paella (sense oli o molt poquet), s'hi rosseja el magret a foc mig.
(Primer es cou per la banda del greix). Es corregeix de sal.

Mentrestant, es pela la taronja i es separen els grills ben nets (treient-los del
tel que els recobreix). La meitat es trituren i se n'extreu el suc.

Quan el magret estigui al punt, es treu del foc i es reserva.

A la mateixa paella on s'ha cuit el magret, s'hi tira una cullerada generosa de
mel, una cullerada gran de vinagre balsàmic i el suc de taronja. I es deixa
coure a foc baix fins que es redueixi (si us agrada la salsa més espessa hi
podeu afegir més mel). S'hi afegeixen els grills i es confiten una mica amb la
salsa.

Just abans d'emplatar, es torna el magret a la paella i es deixa un parell de
minuts per banda perquè agafi gust.

Per emplatar, primer es talla el magret al biaix i es rega amb la salsa de
taronja i mel. S'acompanya amb els grills de taronja.

Bon profit!

Autor: Cuina per a llaminers - http://www.cuinaperllaminers.com