01 de febrer 2010

1a. TROBADA D'APICULTORS ECOLÒGICS


Benvolguts companys,

Primer de tot agrair-vos la vostra participació en la primera trobada d’apicultors ecològics del dia 30 de gener de 2010 a Talamanca, amb més de 100 interessats i més de 80 assistents.

La jornada va iniciar-se amb una benvinguda i les presentacions del ponents. A continuació l’il.lustrissim Senyor Josep Tarin alcalde de Talamanca va animar-nos a ser valents i constants en la posada en marxa del nostre projecte ecològic.


Les ponències van donar el tret de sortida amb l’exposició que va fer en Jaume Cambra sobre la situació de l’apicultura ecològica a Catalunya, Espanya i la resta d’Europa. Tot seguit en Manel Simón, gran coneixedor del tema, ens va explicar la legislació que tot apicultor ecològic ha de complir segons la normativa europea de l'apicultura ecològica.


Pels vols de les 11 va arribar la merescuda pausa i el moment oportú pels primers intercanvis d’opinió sobre el desenvolupament de la jornada. La tertúlia va ser ben acompanyada per cafetons calents i unes coques amb sucre.


La reanudació de les ponències van anar a càrrec d’en Ferran Argilés i en Ramon Borràs, que donaren una pinzellada pràctica a la trobada, doncs són dos apicultors que recentment han presentat tota la documentació al CCPAE per acreditar-se com a apicultors ecològics certificats.


Finalment, el veterinari d’abelles Esteve Miràngels va concloure el torn de les ponències amb dues petites xerrades sobre el tema sanitari i sobre les possibilitats de divulgació de la nova associació. La taula rodona que a continuació va moderar en Jaume Cambra, va possibilitar que qualsevol dels assistents pogués fer preguntes i expressar lliurament les seves opinions.



Sens dubte la conclusió més valorada i acceptada, partint del ressó dels múltiples comentaris, va ser que la gran majoria dels participants van demanar la programació d’una nova trobada d’apicultors i l’inici d’uns treballs fundacionals del que ha de ser la nova associació d’apicultors ecològics.

El fi de festa fou el dinar de germanor a Cal Ros, on la presència de 55 apicultors va deixar el llistó molt alt a futures trobades.

MOLTES GRÀCIES A TOTS