Una de les opcions que garanteix una màxima qualitat dels productes apícoles és la de produir seguint les normes de la producció agrària ecològica (PAE). La producció apícola ecològica és quasi inexistent ara per ara a Catalunya. En Manel Simón ens explicarà en diferents articles els secrets d'aquesta producció.
28 de febrer 2011
26 de febrer 2011
GALLERIOSI
25 de febrer 2011
LIMPIEZA DE LOS PANALES
Una vez que se ha extraído la miel de los panales es costumbre dárselos a las abejas para que los limpien y reparen antes de almacenarlos. La mayoría de los apicultores lo hacen colocando los cuadros en las alzas y haciendo una pila a una distancia prudencial del colmenar.
24 de febrer 2011
CENTRO APÍCOLA MARCHAMALO
Estimados apicultores, nuevamente contactamos con ustedes para solicitar su participación en un proyecto de investigación (INIA, Recursos y Tecnologías Agroalimentarias y JCCM).
23 de febrer 2011
VESPA VELUTINA, LA VESPA ASIÀTICA UNA AMENAÇA PER LES ABELLES
Des de fa pocs anys ençà de forma peròdica van sortint informacions a la premsa i notícies del sector apícola sobre una nova amenaça: la vespa asiàtica (Vespa velutina). Fins ara se sap que s’ha estès pel sud-oest de França, on va arribar l’any 2004 en un vaixell de mercaderies xinès. Sembla ser que algunes vespes mare en període d’hivernació haurien arribat amb diversos materials de jardineria.
22 de febrer 2011
L'ARNA WARRÉ
La problemàtica actual a la que s’enfronta el món apícola, tant pel que respecta al retrocés de les poblacions com pel que fa a la qualitat dels productes obtinguts, han fet que un sector s’arribi a replantejar la idoneïtat de la gestió actual.
21 de febrer 2011
GUIA DE PRÀCTIQUES CORRECTES D´HIGIENE PER AL SECTOR APÍCOLA
Actualment la societat demanda cada cop més productes alimentosos de qualitat, és a dir, productes bons, saludables i segurs; el fet de poder garantir la seva seguretat alimentària davant el consumidor final constitueix el principal factor de confiança a l’hora d’escollir determinats aliments o marques comercials.
20 de febrer 2011
UNA ABELLA MAREJADA
Són tants el maldecaps de les abelles... que si la Varroa, la Nosema, les Subvencions, els Transgènics, els Abellerols, la Pol·linització... i ara fins i tot la Vespa... que no és estrany que estiguin ben marejades.
19 de febrer 2011
AMETLLER - Prunus dulcis
Avui us presentem una nova col·laboradora, la Cristina Pera, que mes rera mes ens obsequiarà amb una fitxa botànica de les diferents espècies mel·líferes de casa nostra. Benvinguda i gràcies.
ELS APICULTORS DEL PERELLÓ, EN ALERTA PER UNA VESPA QUE ES MENJA LES ABELLES
L’important sector apícola del Perelló està en alerta per una espècie invasora que podria afectar la producció de mel al territori en un futur no molt llunyà.
18 de febrer 2011
AJUTS PER INCENTIVAR LA RECERCA ECOLÒGICA
RESOLUCIÓ ECO/341/2011, de 2 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria d'ajuts per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica. (Pàg. 8865)
17 de febrer 2011
PELIGRO! LA AVISPA ASIÁTICA YA ESTÀ AQUÍ
La avispa 'asesina' asiática pone en alerta a los apicultores catalanes y ya preparan trampas para hacer frente al insecto que devora abejas y destruye colmenas. La Vanguardia 17/02/2011
16 de febrer 2011
AETHINA TUMIDA
En Joaquim Soler ens obsequia amb un dels seus altres articles, tot parlant d'un altre insecte que a la vegada és també un enemic de les abelles. Llegiu i gaudiu de la claredat de les seves paraules
15 de febrer 2011
LA MIEL CON POLEN DE MAÍZ TRANSGÉNICO REQUIERE AUTORIZACIÓN PARA VENDERSE
El abogado general del Tribunal de Justicia de la Unión Europea (TUE), Yves Bot, ha dictaminado que la miel que contiene polen derivado de maíz transgénico requiere una autorización para poder comercializarse en territorio comunitario por tratarse de un alimento producido a partir de un organismo genéticamente modificado.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)