01 de març 2016

INTRODUCCIÓ AL MANEIG ECOLÒGIC DE LES ABELLES

Un any més organitzem una jornada d’introducció al maneig ecològic de les abelles perquè l’apicultura pot ser un complement a les explotacions agrícoles que genera unes sinergies molt interessant. A més les abelles, sens dubte, són animals que viuen d’una manera molt intensa una relació de dependència amb la natura, essent-ne, per tant, un bioindicador.

La jornada és un curs d’introducció al maneig ecològic de les abelles no només des del punt de vista del que vindria a ser l’apicultura ecològica convencional sinó també, i fent un pas més enllà, des de la visió i el mètode que ens ofereix el concepte de “rusc salvatge”, una aproximació completament diferent en la que la forma de vida natural de l’abella esdevé la paraula clau (presentació del treball desenvolupat per Jean Claude Guillaume).

Per tot això, us convidem a la jornada tècnica organitzada pel grup de treball de custòdia agrària de la Xarxa Custòdia del Territori i la IAEDEN finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació el proper dissabte 5 de març a la sala d’actes del centre cívic de Vilajuïga.

El programa és el següent:
  9:30 h    Inscripcions i lliurament de la documentació
10.00 h    Presentació de la jornada
10.05 h    Introducció teòrica sobre la feina de l’apicultor i els materials a l’apicultura ecològica Sr. Xavier Llorente, apicultor.
11.30 h    Pausa
12.00 h    Presentació del treball de J. C. Guillaume i J. M. Frèrès sobre el rusc ecològic. Característiques i avantatges         
Sr. Xavier Llorente, apicultor.

14.00 h    Cloenda de la jornada

iaeden