01 de febrer 2014

BARCELONA PIONERA EN LA REGULARITZACIÓ DE L'APICULTURA URBANA

miel de barrio

L'ajuntament de Barcelona ha regularitzat la instal·lació de ruscs urbans en alguns edificis emblemàtics de la ciutat. Des d'Ecolluita felicitem aquesta iniciativa, doncs és un senyal de progrés i de sensibilitat ecològica davant les múltiples iniciatives existents en d'altres importants capitals europees.

El polític Jordi Portabella d'Esquerra Republicana de Catalunya ha estat el responsable de presentar el requeriment que ha estat acceptat per la resta del consistori. Les abelles contenen una important càrrega ecològica, molt important en ciutats que moltes vegades superen els màxims de contaminació acceptables. És per això que amb les abelles trobem uns fantàstics aliats, a fi de detectar i controlar els importants paràmetres ambientals, doncs actuen com sofisticats bioindicadors.

Informa: Ecolluita i Miel de Barrio

1 comments:

redrum ha dit...

Només volia contrastar una mica aquesta notícia, ja que dir que l'ajuntament de Barcelona ha regularitzat l'apicutltura urbana no és del tot correcte. Sense la prèvia adaptació autonòmica del R.D. 209/2002 a Catalunya (en el que estan treballant) on cada comunitat autònoma pot determinar unes distàncies mínimes diferents a les que es determinen en el R.D. estatal (i només per les explotacions d'autoconsum, inferior o igual a 15 arnes) no es pot obtenir un nº de registre oficial d'explotació apícola.

Ara bé, si que l'ajuntament de Barcelona és un tema que mira amb bons ulls, però que encara han de realitzar treball intern (entre diferents departaments) i determinar i informar de com es regularitzarà.

Per instal·lar abelles urbanes caldrà, primer de tot, el permís per part de l'ajuntament (qui té competència en ús del sòl) i un segon permís o vist i plau per part del DARP.

Salutacions

aquí la proposta del Sr. Portabella:

http://www.portabella.cat/dia_fitxa.php?id=394