30 de gener 2014

SEGUIMENT DE LA VARROA

myrmecos.net

Des del Col·lectiu dels Abellaires, la nova associació d'apicultors activa des d'aquest 2014, ens plantegem molt seriosament la lluita contra la varroa i per tant hem establert un protocol de diagnosi del paràsit al llarg de l'any. 

Els programes sanitaris de la resta d'associacions es basen en complir uns mínims del tot ineficients, amb una sola lectura a l'any i una certificació veterinària mancada del més mínim dels rigors epidemiològics i estadístics.

El Col·lectiu d'Abellaires executa el seu propi programa sanitari, un protocol d'actuació basat en 4 lectures de varroa repartides durant l'any, tot buscant els períodes clau de reproducció del paràsit. A més, els nostres associats, reben la formació i assessorament necessari per com i quan realitzar aquestes lectures, tot utilitzant fons sanitaris que construim nosaltres mateixos, i que es poden adaptar a les diferents tipologies d'arnes, ja siguin Langstroth, Dadant, Warré o fins i tot Layens. 

Tot això ho fem per convenciment i sota la supervisió del nostre veterinari, el qual analitza i certifica les lectures i estableix els programes individualitzats per cadascun dels nostres associats, sense que això suposi un cost adicional.

A partir d'aquest 1 de febrer iniciem la primera fase de recollida de lectures, tot coincidint amb l'augment de temperatures que es començarà a percebre en les hores centrals del dia. Per a més informació us podeu a adreçar al nostre servei veterinari dins del Col·lectiu d'Abellaires:abellaires@apicesteve.cat

Col·lectiu d'Abellaires