19 de desembre 2013

AQUA MELIS

Share

Les begudes de mel s'han elaborat al llarg de tots els temps. L'origen del més cèlebre, l'hidromel, no es pot determinar amb precisió, però se sap que és una de les primeres begudes fermentades consumides per la humanitat.

Moltes referències el definien com la beguda reservada als herois i triats. En la Grècia antiga, l'anomenaven Melikratón, i a Roma, Aquamulsum. Fins i tot era la beguda predilecta del propi Juli Cèsar. 

L'hidromel D´MELIS s'elabora a partir de la fermentació en condicions adequades, d'una mescla de mel, aigua i pol·len. Quan hagi fermentat, s'efectuen diferents transvasaments, aclarint l'hidromel per decantació i passant-lo finalment a tonells de roure, situats en el celler, on romandrà en condicions ambientals constants, durant un llarg període de temps. Una vegada adquirides les característiques desitjades, es realitzen diversos filtrats, s'embotella i es deixa en repòs, fins al seu etiquetatge.

L'hidromel D´MELIS és un producte natural i s'elabora de forma artesanal, de producció limitada. Conserva una part de les propietats de les mels utilitzades. Com qualsevol producte elaborat d'aquesta manera, sol presentar lleugeres variacions, i a vegades en algunes ocasions es pot produir una mica de solatge, tot i que això no altera les seves propietats. Predominen els reflexos ambarins amb diferents tonalitats. Les seves peculiaritats resinoses, i altres molt particulars, són degudes en part a les mels que s'han utilitzat, així com al procés seguit.

LIQUOR D´MELIS
Bàsicament s'elaboren dues classes d'hidromel: AQUAMELIS DOLÇ i SEC, i una altra variant una miqueta més DOLÇA, el LIQUOR D´MELIS que té una miqueta més de graduació alcohòlica, obtinguda per fermentació. La peculiaritat d'aquest hidromel el fa apte per a anar amb molts tipus de menjars i el fa especialment recomanable per a acompanyar aperitius, patés, postres i dolços de mitja vesprada

Autor: Administració Alta Anoia