Les begudes de mel s'han elaborat al llarg de tots els temps. L'origen
del més cèlebre, l'hidromel, no es pot determinar amb precisió, però se
sap que és una de les primeres begudes fermentades consumides per la
humanitat.
Moltes referències el definien com la beguda reservada
als herois i triats. En la Grècia antiga, l'anomenaven Melikratón, i a
Roma, Aquamulsum. Fins i tot era la beguda predilecta del propi Juli
Cèsar.
L'hidromel D´MELIS s'elabora a partir de la fermentació en
condicions adequades, d'una mescla de mel, aigua i pol·len. Quan hagi
fermentat, s'efectuen diferents transvasaments, aclarint l'hidromel per
decantació i passant-lo finalment a tonells de roure, situats en el
celler, on romandrà en condicions ambientals constants, durant un llarg
període de temps. Una vegada adquirides les característiques desitjades,
es realitzen diversos filtrats, s'embotella i es deixa en repòs, fins
al seu etiquetatge.
L'hidromel D´MELIS és un producte natural i
s'elabora de forma artesanal, de producció limitada. Conserva una part
de les propietats de les mels utilitzades. Com qualsevol producte
elaborat d'aquesta manera, sol presentar lleugeres variacions, i a
vegades en algunes ocasions es pot produir una mica de solatge, tot i
que això no altera les seves propietats. Predominen els reflexos
ambarins amb diferents tonalitats. Les seves peculiaritats resinoses, i
altres molt particulars, són degudes en part a les mels que s'han
utilitzat, així com al procés seguit.
LIQUOR D´MELIS
Bàsicament
s'elaboren dues classes d'hidromel: AQUAMELIS DOLÇ i SEC, i una altra
variant una miqueta més DOLÇA, el LIQUOR D´MELIS que té una miqueta més
de graduació alcohòlica, obtinguda per fermentació. La peculiaritat
d'aquest hidromel el fa apte per a anar amb molts tipus de menjars i el
fa especialment recomanable per a acompanyar aperitius, patés, postres i
dolços de mitja vesprada
Autor: Administració Alta Anoia
0 comments:
Publica un comentari a l'entrada