22 d’abril 2013

CAMPANYA VARROASI 2013

 apicesteve.cat

Des del Col·lectiu d'Abellaires volem informar a tots els apicultors simpatitzants del bloc que en breu iniciarem el sanejament contra la varroasi 2013, a fi de certificar correctament les llibretes ramaderes, tràmit sanitari obligatori per a tothom qui té abelles i que possibilita passar les inspeccions de camp del DAAM i el moviment de les arnes pel tot el territori estatal.

Els apicultors no adscrits al programa sanitari Apicesteve.cat i que estigueu interessats en sanejar les vostres abelles, podeu posar-vos en contacte amb el Col·lectiu através de la nostra bústia, i se us farà un pressupost. Igualment continua oberta la possibilitat d'assegurar les vostres arnes.

A l'espera de les modificacions del programa de lluita contra la varroasi, la tècnica emprada serà la mateixa de cada any, de manera que l'apicultor procedirà a col·locar en el 30% de les seves arnes una fulla satinada a nivell de fons sanitari o en el pitjor del casos, directament per la piquera o trescador durant 24 hores. Un cop recollides les mostres, aquestes seran enviades al veterinari de torn que procedirà a realitzar les seves lectures i certificació dels resultats. Cal enviar les mostres juntament amb les fulles pertinents de la llibreta ramadera, disposant del cens d'abelles actualitzat per aquest 2013.

Per a més informació no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres