26 de gener 2015

MEL URBANA... PER FI UNA REALITAT!


Aquest passat dissabte l'associació Col·lectiu d'Abellaires va dur a terme la II assemblea oficial des de la seva constitució l'any 2014. En aquesta ocasió la trobada va tenir una caràcter molt especial, doncs va coincidir amb la tercera sessió formativa del segon curs d'apicultura avançada dedicada a la caracterització i tast de mels.

A més a més, i aprofitant la gran acceptació per part d'una quarentena d'Abellaires participants, es va organitzar el I concurs de mels dels Abellaires, amb tres premis, millor mel fosca, que va guanyar en Txema de la Fundació Maresme, millor mel clara, per en Sergi Prada de Crespià, i la millor mel, guardó que es va endur en Jaume Clotet, amb una mel recol·lectada a la zona urbana de Barcelona, concretament al Parc de la Ciutadella.

La nostra associació es congratula enormement de que precisament un mel urbana guanyés el primer concurs dels Abellaires, doncs aquest resultat reforça sí o sí la nostra aposta per una apicultura sostenible i respectuosa amb la biologia de les abelles i amb el medi ambient. Volem un país més ecològic, però també unes ciutats més verdes i integrades en el territori i en l'abellaire Jaume Clotet és la nostra referència i la seva constància i treball es mereixen un guardó com aquest. Felicitats!

La sessió formativa va ser dirigida magistralment per la Sandra Garcés i la Mary Boixadera, que amb el seu llenguatge planer i pacient van captivar a tots els participants, tot ensenyant els secrets per utilitzar correctament tots els sentits a fi d'identificar i gaudir amb el tast de mels. Elles mateixes foren les àrbitres encarregades de dirigir el concurs de mels, on es valoraren fins a un total de 12 mels.

Assoc. Col·lectiu d'Abellaires 

Foto: Sònia Pérez