03 de maig 2014

CREMA DE CARXOFES AMB TARONJA I MEL

Ingredients per a 4 persones:

  • 10 carxofes tendres
  • 1 porro
  • Un raig de nata liquida
  • 4 cullerades de mel
  • 1 taronja
  • 100 g d´oli d’oliva
  • Julivert fresc
  • 8 llesques fines de pa torrat
  • Pebre, sal

Elaboració:
  • Peleu les fulles exteriors i el tronc de les carxofes.
  • Talleu-ne les puntes i, amb l’ajut d’una cullereta, buideu-ne l’interior.
  • Preneu 4 carxofes i repeleu-les amb un ganivet per fer-ne cors. Poseu-los en un vol amb aigua i les branques de julivert per tal que no s’oxidin.
  • La resta, talleu-les a trossos.
  • Renteu i trinxeu el porro. Poseu-lo a ofegar en un cassó amb un raig d’oli.
  • Afegiu-hi les carxofes trossejades i ho rostiu tot plegat durant 10 minuts. Salpebreu-ho.
  • Afegiu-hi aigua calenta fins que cobreixi del tot i ho deixeu coure a foc lent fins que les carxofes estiguin ben tendres.
  • Un cop cuit, afegiu la nata i ho tritureu amb una batedora fins que sigui una crema. Coleu-ho. Poseu-ho a punt de sal.
  • De la taronja feu-ne suc.
  • En un cassó afegiu-hi la mel i feu que caramel·litzi a foc lent. Desglaceu-ho amb el suc de taronja i feu-ho bullir fins que prengui textura de xarop.
  • Talleu les carxofes que havíem reservat a làmines molt fines. Amaniu-les amb sal, pebre i oli. Poseu-les a sobre les torradetes.
  • Poseu la crema en un plat fons i amaniu-la amb el xarop de mel i taronja. Acompanyeu-la amb les torradetes de carxofa amanida.
Font: gencat.cat