26 de maig 2014

CEL·LES DE CRIA DE PLÀSTIC

Share
Duncan Geere

Investigadors de la Universitat de Wurzburg han desenvolupat un nou mètode de cel·les de cria per abelles, en el qual el plàstic n'és l'element constructor.

La importància de les abelles pel manteniment dels ecosistemes i la seva preocupant davallada, ha estimulat a molts científics a la recerca de mecanismes que facilitin la reproducció d'aquest imprescindible insecte. Per altra banda, aquesta nova metodologia facilitarà un seguiment més proper dels perills que estan patint les abelles, analitzant en profunditat les causes i conseqüències del desabellament.

La utilització d'aquestes cel·les de plàstic és una tècnica comú entre els criadors d'abella i que ara per primer cop es porta als laboratoris per fer-ne un ús continu per a les investigacions. Aquesta metodologia pretén que sigui la reina la que dipositi els ous directament dins aquestes cúpules plastificades, evitant l'ús de les agulles d'empeltar, i que comprometen seriosament la viabilitat de les larves capturades.Edited by Duncan Geere