cuina.cat |
Un viticultor de Batea elabora el Vinum Mulsum seguint la tradició i els procediments de l’època
Vinum Mulsum. Amb aquest nom neix a Batea un vi elaborat segons els procediments de la Roma antiga, concretament seguint la informació dipositada en els tractats de Pal·ladi i Columela. Es tracta d’un vi dolç fermentat amb mel elaborat a partir de les receptes de l’antiga Roma, on l’anomenaven ‘mulsum’ (vi de mel).
La iniciativa
historicoenològica és fruit del projecte iniciat l’any 2009 per Miquel
Sunyer, viticultor i aficionat a la història, amb la participació
d’Antonio Aguilera, professor del Departament de Prehistòria, Història
Antiga i Arqueologia de la Universitat de Barcelona, i de l’enòleg Josep
M. Vaquer, que s’ha encarregat de l’assessorament tècnic. Tots tres van
unir els seus coneixements de viticultura i de territori, les fonts
històriques i el procés tecnològic d’elaboració per reproduir la manera
amb què els antics romans elaboraven el ‘mulsum’. El resultat, a més del
vi, suposa un estudi històric sobre l’elaboració d’aquest producte.
El vi es va presentar el dissabte 7 de maig en el marc del Festival
Tarraco Viva, a la Casa Canals, on va ser acollit amb expectació per un
públic nombrós i entusiasmat, el qual, al final de l’acte, va tenir el
privilegi de tastar-lo. El nombre d’ampolles disponibles serà limitat
(unes 500), ja que la seva disponibilitat és minsa. A partir del mes de
juny, però, ja es posarà a la venda el Vinum Mulsum 2009 —una primera
prova del projecte—, amb una tirada de 50 ampolles. El Vinum Mulsum es
comercialitzarà en dos formats, ampolles de 500 ml, i ampolles de 250
ml, a 9 € + IVA.
Informa: Higini Trilles
Font: cuina.cat
0 comments:
Publica un comentari a l'entrada