04 de juliol 2013

CONTINUA LA MASACRE


commanster.eu
L'ús dels maleïts insecticides estan provocant dia sí i dia també la mort massiva de pol·linitzadors, com explica l'article que avui us oferim i que parla de la gran mortalitat esdevinguda a Willsonville (Oregon).  
  
En aquest cas la intoxicació va ser molt greu pels abellots pol·linitzadors, els anomenats Bombus, que estaven treballant tranquil·lament en una explotació de til·lers. El responsable torna a ser un Neonicotinoide, anomenat dinotefuran, conegut comercialment com a Safari.

Encara que aquest fenomen quedi lluny de casa nostra, són molts els agricultors de casa nostra que tenen la tentació d'utilitzar aquests productes en la lluita contra les plagues d'insectes, com ara els pugons, i que tant busquen les abelles, doncs els seus dolços excrements acaben essent la matèria primera de la melassa. 

Des d'Ecolluita reclamem al Deparment una actitud més decidida en la defensa dels pol·linitzadors silvestres, així com una acció més contundent sobre la venda il·legal de productes insecticides descatalogats i que resten en estoc en magatzems de dubtosa professionalitat.

Informa: Maria Micó - ArtAlPas

Opinió: Redacció Ecolluita



maríamg