PERFIL IÒNIC DE LA MEL

Share
 thebarryfarm.wordpress.com

Un estudi determina que el perfil iònic de la mel pot ser un bon indicador sobre l'origen botànic de les mels així com de la contaminació mediambiental.

L'objectiu d'aquest estudi va ser determinar per cromatografia els ions presents en mels i melades (Na +, Ca + +, Mg + +, NH4 +, Cl-, Br-, SO42-, NO3-, PO43-) de diferents regions italianes i de països dels Balcans occidentals. Les dades de composició es van processar mitjançant l'anàlisi multivariant (PCA i HCA). Les melades arbòries dels Balcans occidentals tenien concentracions més elevades (de dues a tres vegades) d'alguns contaminants ambientals (Br-, SO42-i PO43-), a causa de les activitats industrials i agrícoles que allí s'hi desenvolupen enfront de les regions italianes. En canvi, els perfils catiònics van ser molt similars en ambdós grupsL'anàlisi multivariada va indicar una clara diferència entre les mels de nèctar i les mels arbòries o melasses.

Informa: Maria Micó - ArtAlPas