14 de març 2013

Normativa per encendre la fumera - Permís


Per encendre el fumador sempre hem de fer‐ho en un lloc tancat (casa, magatzem o a la part de darrera del cotxe) i hem de portar el fumador a dins d'una galleda gran metàl∙lica. Un cop encès caldrà posar algunes fulles verdes a la part de dalt del combustible per tal d'evitar que surtin guspires de foc, ni cremar les abelles.

Un cop acabada la nostra activitat apícola hem d'apagar la fumera amb aigua, i mai tirarem les cendres al terra. L'apicultor cal que disposi en tots els abellars un dipòsit amb 25 litres d'aigua.

En èpoques de sequera extrema, quedarà totalment prohibit encendre el fumador per perill extrem d'incendi. Tot apicultor cadrà que demani al DAAM un permís per encendre la fumera (del 15 de març al 15 d'octubre)



Decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s'estableixen mesures de prevenció d'incendis forestals.

Article 16

Autoritzacions
16.3 Les autoritzacions per a la utilització de bufadors o similars es tramitaran directament a les oficines comarcals del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

16.4 Els agents rurals i altres agents de l'autoritat podran suspendre in situ aquestes autoritzacions i prendre les mesures complementàries a què fa referència l'article 14.3 d'aquest Decret.


  foto: apiten.com