14 de desembre 2012

ALIMENTAR A L'HIVERN?

Avui responem la pregunta d'en Manel Hurtós i que vàrem publicar el 19 de novembre i que deia:"em dic Manel Hurtós i volia preguntar als lectors d'aquest bloc o al seu editor si és bo o no alimentar les abelles, i quins xarops existeixen en el mercat. La meva inexperiència em porta a fer-me moltes preguntes i no tinc clar si les meves abelles resistiran el fred hivernal"


Primer de tot hem de fixar-nos amb les reserves (una caixa potent necessitarà entre 6-7 quadres de mel per l’hivernació), i si aquestes no són suficients caldrà aplicar una alimentació de subsistència, ja sigui amb mel pròpia o un producte comprat de qualitat.

Un cop començada l’hivernació no obrirem les caixes per inspeccionar-les; n’hi ha prou amb sospesar-les per comprovar el nivell de reserves, posant especial atenció en aquelles que pesin poc, ja que segurament hagin consumit bona part de la mel; en aquests casos caldrà subministrar aliment. Val a dir que el cosum durant l’hivern és baix i és a finals d’aquest quan correm el risc de mortalitat per fam.

Per a més informació pots llegir-te l'article: "la tardor i les reserves alimentàries" publicat a Ecolluita el 14 de novembre de 2012. 

Redacció Ecolluita

1 comments:

lopallares ha dit...

Matias Thun en el seu llibre LA ABEJA. Conducta y cuidados
Ed Rudolf Steiner, explica les diferencies entre la mel de nectar i la mel de melats per la hivernada, ja que aquesta ultima per la seva composicio obliga les abelles a excretar en mig de la hivernacio facilitant enfermetats i disenteria. També explica que els xarops de sucres de canya o moré tambe crea mes excresions. Jo he provat una formula per fer aliment basantme en el que explica al llibre aquest hivern, i les abelles estan molt contentes.
Aliment;
Relacio aigua-Sucre blanc 1:2
afetgir infusio de camamilla, timonets, farigola, milflors (uns 100ml per litro)Pots fer alguna infusio igual que la faries per tu ja que de les plantes medicinals la colonia n'obte un complement pel seu organisme que la reforça per l'hivern.