14 de desembre 2012

ALIMENTAR A L'HIVERN?

Share
Avui responem la pregunta d'en Manel Hurtós i que vàrem publicar el 19 de novembre i que deia:"em dic Manel Hurtós i volia preguntar als lectors d'aquest bloc o al seu editor si és bo o no alimentar les abelles, i quins xarops existeixen en el mercat. La meva inexperiència em porta a fer-me moltes preguntes i no tinc clar si les meves abelles resistiran el fred hivernal"


Primer de tot hem de fixar-nos amb les reserves (una caixa potent necessitarà entre 6-7 quadres de mel per l’hivernació), i si aquestes no són suficients caldrà aplicar una alimentació de subsistència, ja sigui amb mel pròpia o un producte comprat de qualitat.

Un cop començada l’hivernació no obrirem les caixes per inspeccionar-les; n’hi ha prou amb sospesar-les per comprovar el nivell de reserves, posant especial atenció en aquelles que pesin poc, ja que segurament hagin consumit bona part de la mel; en aquests casos caldrà subministrar aliment. Val a dir que el cosum durant l’hivern és baix i és a finals d’aquest quan correm el risc de mortalitat per fam.

Per a més informació pots llegir-te l'article: "la tardor i les reserves alimentàries" publicat a Ecolluita el 14 de novembre de 2012. 

Redacció Ecolluita