03 de març 2010

JAUME SAÑÉ I PONS




















Apicultors ecològics? I que no ho és l’apicultura, una pràctica ecològica? Això és el primer que em va passar pel cap quan vaig sentir a parlar per primera vegada del tema. Pensava, és clar, en aquells ruscs antics en què per treure la mel calia destruir la bresca… Ara sembla tot molt més fácil i menys estressant per les abelles… però no, ben mirat no és així, està clar. I la veritat és que ja era hora que algú s’adonés que una abella també és un ésser viu, que es pot trobar bé o malament, que pot viure de gust o treballar amb estrés, que pot tenir qualitat de vida o vida de poca qualitat… ben bé com nosaltres, al cap i la fí, que sóm uns altres éssers vius, tant diferents i tant semblants, a l’hora, a les abelles i als altres animals. Celebro, doncs, que la iniciativa de l’apicultura ecològica vagi endavant. Us dóno el meu suport i us ofereixo la meva col•laboració fins allà on pugui arribar. En bé de les abelles i de nosaltres mateixos; amb iniciatives com aquesta tots en sortim beneficiats.

Gràcies, companys

Autor: Jaume Sañé i Pons - Naturalista.

Qui és Jaume Sañé?

Nascut l'onze de setembre de 1961 a Taradell, Osona, Jaume Sañé i Pons es va interessar per l'entorn natural des de molt petit. El 1980 va ingressar a la Facultat de Biologia, on va començar a estudiar la carrera, però aviat es va decantar per la divulgació, primer de tot en diaris locals i comarcals, i més endavant en mitjans nacionals.

Com a fotògraf de natura compta amb un arxiu d'unes 40.000 fotografies de fauna, flora i medi ambient, sobretot de Catalunya, però també dels 45 països del món que ha visitat, moltes d'elles publicades en llibres i enciclopèdies especialitzades.

És autor dels llibres "Bestiari de Catalunya", "El llibre dels bolets", "Espais naturals de Catalunya", "Osona salvatge" i "Guia d'estiu dels espais naturals", i de centenars d'articles a diversos mitjans de comunicació. Treballa en el món de la televisió a nivell nacional des de l'any 1984, sempre en temes de divulgació de natura.

El 1998 va començar a col·laborar a TV3 en el programa "El medi ambient", on ha treballat en més de dos-cents reportatges emesos fins al moment, i on col·labora encara actualment.