14 de desembre 2015

MEL EN BRESCA


Els consumidors també poden trobar al mercat, a un preu més elevat és clar, trossos de bresca plena de mel envasada dintre d'una espècie de petita carmanyola de material plàstic. Aquí la mel conserva la més alta qualitat possible doncs dintre d'una cel∙la tapada, es manté tota la seva aroma original.
 
El procés per a presentar així la mel al mercat es fa a partir de les modernes caixes seleccionant les quadres que tingen la bresca plena de mel i segellada. Es tallen trossos quadrats d'una mida que no supere el decímetre per cada costat.
 
La bresca és un recipient estèril que segellaren les abelles al acabar de fabricar-la. Això si, hem de comprar sols bresques que tinguen totes les cel∙les tapades amb opercle, doncs en les que resten obertes la mel no està acabada de madurar i pot contenir un excés d'aigua, mes enllà del 20%.
 
Aquesta manera de presentació té un inconvenient doncs, al tallar la bresca del quadre i posar-la a l'envase, es destrueixen algunes cel∙les i la mel se'n eix vessant-se cap al fons del recipient i perdent part de la seva qualitat.

Autor: Miguel Blanes