12 d’octubre 2015

SULFOXAFLOR, UN NOU PESTICIDA


Els lobbies agroquímics tenen una gran força a Bruseles i han aconseguit l'aprovoció d'una nova generació de pesticides, quan encara ens trobem en plena batalla per a la prohibició definitiva dels neonicotinoides.

Cal doncs una mobilització ciutadana sense precedents, a fi de lluitar contra una nova onada de productes químics que continuaran enverinant el nostre medi ambient i matant els pol·linitzadors.

El nou producte s'anomena sulfoxaflor i promet ésser un altre seriós maldecap per apicultors i abelles.

la normativa europea estableix que abans de qualsevol operació de comercialització d'un pesticida, la indústria fabricadora ha de proporcionar evidència científica de la seva seguretat en les abelles, evidència que Dow Agroscience, empresa agroquímica que produeix el sulfoxaflor, va ser incapaç de proporcionar ... TOT I AIXÒ el 27 de juliol de les institucions europees autoritza l'ús de sulfoxaflor a Europa 

Dos anys del sulfoxaflor utilitzats en els cultius a Europa, debilitarà les colònies d'abelles, es filtrarà al terra i les aigües subterrànies, i potencialment farà mal al medi ambient i els insectes benèfics en l'agricultura que ningú pot avaluar en l'actualitat.

És per això que organitzem aquesta gran campanya europea per demanar al Parlament Europeu que prohibeixi aquest nou producte, i demanem la vostra signatura:

PER SALVAR LES ABELLES, SIGNA! 

Nicolas Laarman
Délégué général de Pollinis

Foto: Shawn Caza