30 d’octubre 2015

INSTAL.LAT EL PRIMER APIARI URBÀ OFICIAL DE CATALUNYA




L’apicultura urbana ja és una realitat a Catalunya. L’apicultura urbana és la pràctica de l’apicultura (cria d’abelles) a les ciutats. Tot i semblar una cosa “fora de lloc”, a molts països d’arreu del món fa anys que es practica, cada vegada desperta més adeptes i augmenta el nombre de ciutats que aposten per aquesta nova modalitat. París, Londres, Nova York, Munich o Berlín són algunes d’aquestes ciutats.

El passat mes de març de 2014 es va aprovar el Decret 40/2014 on la Generalitat obria la porta a l’apicultura urbana a casa nostre. Aquest passat dimecres, l’Ajuntament de Viladecans va posar en funcionament el primer apiari urbà legalitzat segons el Decret. 

L’empresa “MEL·LIS - serveis apícoles” ha sigut l’encarregada de l’estudi, assessorament i instal·lació del primer apiari urbà oficial de Catalunya. Els dos ruscos que formen aquest apiari s’han ubicat a la coberta d’un edifici d’equipaments municipals al centre de la ciutat de Viladecans. Amb aquesta actuació l’Ajuntament vol afavorir la biodiversitat de la ciutat i contribuir a la disminució mundial de la població d’abelles. Alhora, aquest apiari servirà com a prova pilot del Programa BEE’s CONTROL, una iniciativa molt ambiciosa que pretén utilitzar les abelles com a bioindicadors de la contaminació ambiental.

Jaume Clotet