24 d’octubre 2015

EL JARDÍ SECRET DE LES FADES


Els contes infantils cada cop estan més evolucionats. Les noves propostes editorials arriben en format pop-up, el que suposa que cada pàgina tingui atractius que van més enllà del text i la il·lustració. Un dels millors exemples d’això és el llibre El Jardí Secret de les Fades (Beascoa), d’Emma Thomson, un conte que quan l’obres es converteix en un immens i encisador jardí ple de sorpreses. Una d’aquestes sorpreses és un sobre que conté tres contes amb històries que passen, precisament, dins dels jardins de les fades.

El primer d’ells és Festa al Jardí Secret, on la fada Dolça Picarol (Valeria Varita en la versió castellana) busca un lloc on celebrar la seva festa d’aniversari amb les seves amigues. El segon, La Maduixa Gegant, és la recerca d’un remei per espantar les erugues que s’estan menjant la fruita del jardí de la Dolça Picarol. El tercer, Les abelles de a mitjanit, és una aventura d’observació de com unes abelles especials s’alimenten per després produir mel. Dintre d’aquest sobre, els joves lectors també trobaran una sèrie de personatges i animals de cartró per donar-li vida al Jardí Secret.

Amb llibres com aquests (que són molt més que llibres), no hi ha excusa perquè els més petits no s’apropin a la lectura. Des de fora, veuen unes cobertes atractives i intueixen uns personatges divertits, però quan l’obren, descobreixen tot un joc literari que estimula la seva imaginació, perquè no només tenen al seu abast tres contes en un, sinó que sobretot disposen d’un nou escenari per desenvolupar les seves pròpies aventures amb els personatges que ells i elles vulguin. Una proposta del tot engrescadora.

Autor: Manel Haro - llegirencasdincendi.es