11 de maig 2015

PERNIL AMB MEL (I OUS FERRATS)


Quan vaig sentir per primera aquest plat com a típic de l'Alt Urgell se'm va fer estrany perquè a casa no recordava haver-lo menjat mai. Ací però, volem els plats de cada casa i, en efecte, aquest plat es cuina a Sellent.

És una manera d'aprofitar aquell pernill que ha quedat una mica massa saumall o que ja no té aquell bon aspecte que cal per portar-lo a taula. Aquí el farem amb ous ferrats. 

Es fan els ous ferrats com sempre a la paella amb oli d'oliva. Un cop trets de la paella i posats al plat amb aquell oli s'hi fa el pernill de la següent manera. 

Se'n treu oli, els ous ferrats normalment es fan amb bastant d'oli, i pel pernill en cal el just per cobrir el fons de la paella. 

Llavors s'hi afegeix un fil de mel a la pella i seguit els talls de pernill. La sal del pernill al fregir-lo surt i sense la mel tindria un gust massa salat, així el salat es suavitza. Cal anar en compte doncs, el pernill ha de quedar només com escaldat, volta i volta sobre aquell oli, com si fos per confitar-lo.
Ara només cal servir-lo acompanyant els ous ferrats.