11 d’abril 2015

DÓNA LA CARA PER LES ABELLES

Girona, temps de flors 2015


El disseny de la nostra instal·lació consta d’un rusc d’abelles gegant, acompanyat d’abelles i flors tot escenificant el traball laboriós d’aquests insectes. Cada abella serà personificada amb la cara de cada participant.

Les abelles s’alimenten del nèctar de les flors, però des de l’any 2006 els apicultors s’han adonat que les abelles estan desapareixent a Europa, Estats Units i altres zones del món. 

Les conseqüències d’aquestes pèrdues poden ser desastroses ja que aquest petit insecte té un paper essencial i únic en el desenvolupament de molts cultius.

Podem perdre totes les plantes que les abelles pol·linitzen, tots els animals que s'alimenten d'aquestes plantes i així successivament en la cadena alimentària. 

Les pèrdues dels camps de flors, el paràsit varroa, el canvi climàtic i l’ús de pesticides són les raons de la mort anticipada de les abelles. Aquest fet es coneix com a Síndrome de Despoblació de Colònies (Colony Collapse Disorder).

Aquesta creixent taxa de mortalitat de les abelles, ens ha inspirat a dissenyar una instal.lació per fer ressò d’aquest problema. Pretenem informar i prendre consciència de la qüestió que tots tenim davant i que tard o d’hora ens acabarà afectant si no prenem mesures.

Aquest any animem a participar... tens temps fins el 17 d'abril. COM?

Per desenvolupar el projecte i per tal que aquest agafi forma, necessitarem que ens enviïs una fotografia de la teva cara, i així poder incloure tantes abelles com sigui possible en el projecte.
1 participant=1 abella.

• 1er pas:  Fes una foto de la teva cara. Sigues lliure de posar la cara que et vingui de gust: pots riure, pots posar cara de sorpresa, pots fer un llengot… però intenta que sigui una foto frontal.
 
• 2on pas: enviar la foto a  temps.flors@gmail.com amb el nom corresponent a cada fotografia si n'envies més d'una.

• 3er pas: nosaltres transformarem a cada participant en abella com a acte simbòloc per augmentar la població de d'aquestes, que recordem estan en perill d’extinció.