27 de desembre 2014

STOP NEONICS!!!

huffingtonpost.com
Fa unes poques setmanes, la nostra associació Pollinis va llançar un vídeo en anglès, francès i alemany, per informar a nivell d'Europa sobre la catàstrofe sense precedents que ens espera si deixem que aquests pesticides eliminin les abelles i els pol·linitzadors en general.

En el moment que us escric, la nostra petició a les institucions europees per prohibir pesticides neonicotinoides letals per a les abelles ha superat els 250.000 signants. Les persones que viuen a França, però també a Suïssa, Bèlgica, Àustria, Regne Unit, Països Baixos, Suècia, República Txeca, Bulgària i Grècia es van unir al moviment i ens envien missatges suport. Ens encoratgen a passar. I això és el que farem!

Per pollinis, l'equip està predisposat a emprendre totes les accions necessàries per proporcionar el màxim impacte en aquesta campanya:

- Desenvolupament d'arguments, conclusions d'estudis i distribució d'escrits científics a tots els involucrats, directament o indirectament, l'agricultura o el medi ambient a les institucions europees;

- Comunicació vers els diputats, funcionaris de la Comissió Europea i els membres del Consell Econòmic i Social, per assegurar-se que el nostre missatge arriba, per descomptat, a tots aquells que prenen decisions a Brussel·les;

- Difusió màxima de la nostra informació de vídeo per reunir encara més el major nombre possible de persones a la nostra protesta i per contrarestar la influència de grups de pressió dels agroquímics sobre les institucions europees.


Això implica un munt de treball, però els riscos són encara més enormes: si nosaltres no pressionem, amb totes les nostres forces als responsables polítics europeus, llavors la nostra petició pot quedar en lletra morta. Seria com si ningú s'hagués oposat a la destrucció del medi ambient perpetrada per les indústries agroquímiques. Aquestes empreses tindran llavors camí lliure per convèncer tranquil·lament les institucions europees per tornar a autoritzar els seus productes ... en detriment de les abelles, la biodiversitat i l'alimentació de totes les persones, ara i en el futur!

No tenim altra opció que la d'actuar, i ràpid!

Per això et demano que, si encara no ho has fet, signis la petició que fem sobre la prohibició dels pesticides neonicotinoides aquí. I el més important: Si us plau, prengui uns minuts addicionals per transferir l'enllaç al vídeo i la petició a tots els seus contactes, amics, companys de treball o familiars.

Pots copiar / enganxar el següent link en un e-mail o en les xarxes socials:

Francès: http://actions.pollinis.org/actions/stop-neonics-fr/

Anglès: http://actions.pollinis.org/actions/stop-neonics-en/

Alemany: http://actions.pollinis.org/actions/stop-neonics-de/

Moltes gràcies per la seva ajuda en aquesta lluita crucial per a l'alimentació i la salut de les generacions futures.

Atentament,

Nicolas Laarman
oficial executiu de Pollinis