15 de novembre 2014

EL PERQUÈ DE LES CEL·LES

terapiaconabejas.net84.net

Hola, el meu nom és Valentí Juncadell i tinc una curiositat que m'agradaria resoldre i aprofito el vostre diari per fer la pregunta: "per què les cel·les de les abelles són hexagonals? és un caprici? té alguna explicació científica?"

Gràcies per tot i felicitats pel vostre diari, la veritat és que dóna joia veure que encara hi ha gent que s'apassiona amb el que fa.

Des d'Ecolluita convoquem a tots els Abellaires i entesos en apicultura a respondre la pregunta que ens formula en Valentí.

Ànims!

2 comments:

Casa Jaumet ha dit...

Hola Valentí!
A la natura ningú malgasta l'energia, molt lluny dels éssers humans. Només hi ha tres tipus de polígons que, posats l'un al costat de l'altre, permeten omplir una superfície sense que quedin espais buits entremig: el triangle equilàter, el quadrat i l'hexàgon. I l'hexàgon, d'aquests tres, és el que conté més superfície en relació al perímetre. És a dir, si les cel·les de les abelles fossin quadrades o triangulars, gastarien més cera per encabir la mateixa quantitat de mel. Tenim un bon article al diari amb data 24/06/2.013 de la pallaresa Núria Verdeny que parla de la Geometria perfecta. Val a dir que a un capítol del programa "Què, qui, com?" ens expliquen que les abelles construeixen estructures cilíndriques i és de la mateixa compressió que en resulta l'hexàgon.
Informació trobada per internet.

Unknown ha dit...

Una possible resposta al programa de TV3, què i com; "abelles un negoci a mtges"