24 de novembre 2014

COM COMERCIALITZAR LA MEL?

Ecolluita

Aquest passat dissabte es va desenvolupar la primera de les matinals formatives de les 10 programades pel Col·lectiu dels Abellaires dins del curs d'APICULTURA AVANÇADA. Aquesta sessió pertany al segon nivell dins l'escola d'apicultura que funciona des de l'any 2013 i que pretén la formació dels socis del Col·lectiu així com apicultors i aficionats a les abelles.

Aquesta primera sessió va estar encaminada en la formació dels abellaires pel que fa als requisits necessaris per una correcte comercialització de la mel, fugint de les produccions industrials i dels circuits més comercials. Cal agrair l'esforç de la ponent de la matinal, l'abellaire Sònia Pérez, de fer entenedora i digerible tot el feixuc farcell de normativa necessària per una correcte comercialització de les petites produccions que fan els nostres socis.

La Sònia va utilitzar com a fil conductor la Guia de les Bones Pràctiques editada per la Generalitat de Catalunya i poc a poc, i amb un diàleg fluid i amb interpel·lacions constants dels assistents, assolir les estratègies més racionals i viables per a l'envasat i venda de proximitat de les nostres produccions.

La jornada va concloure pels vols de la una, amb un sincer aplaudiment a la qualitat de les explicacions i emplaçant als alumnes assitents a la segona sessió que es durà a terme el mes de desembre i que tractarà les tècniques de transhumància i hivernació de la nostra cabanya apícola.

En propers dies, el diari Ecolluita informarà del lloc i horari d'aquesta segona matinal, oberta com sempre a socis i simpatitzants de les abelles. Per a més informació podeu trucar al 677029675 o bé al mail formacio@apicesteve.cat

Redacció Ecolluita.