01 de setembre 2014

NOVA TEMPORADA 2014-15

blocs.xtec.cat

Arribat a l'1 de setembre iniciem una nova etapa del nostre diari apícola, amb més notícies, articles, cursos formatius, receptes... i tot un munt de curiositats relacionades amb el món fantàstic de les abelles.

Aquesta tardor estarà fortament marcada per la presència de la vespa asiàtica, un cop detectats nous nius a la província de Girona. Aquesta preocupant situació posarà a prova la capacitat logística dels propis apicultors i la seva coordinació amb els agents rurals del Departament d'Agricultura... tot un repte!

Per altra banda, una tardor amb una interessant oferta de cursos formatius per apicultors novells i més experimentats, doncs el Col·lectiu d'Abellaires està ofertant un curs d'iniciació i un curs d'apicultura avançada de 25 hores cadascun, que es realitzarà els dissabtes de cada mes a partir del mes d'octubre. Felicitats per la iniciativa!

Finalment una tardor marcada per un estiu complicat, amb una climatologia que no ha beneficiat gens les abelles i que serà un perillós handicap per a la supervivència de les colònies durant l'hivern. És per això que en els propers mesos caldrà tenir-ne una especial cura i buscar les millors estratègies de maneig i sanejament a fi de garantir-ne el seu correcte desenvolupament. 

El nostre diari té una voluntat cooperativa, doncs com organització ecològica i sense afany de lucre, posa al vostre servei tot el nostre fons bibliogràfic i els nostres col·laboradors, per tots aquells dubtes que tingueu... a fi de buscar les millors eines i sinèrgies per garantir la viabilitat de les abelles dels nostres rusquers.

bona temporada a tothom!