26 de setembre 2014

LES ABELLES NORD-CATALANES MOREN ENVERINADES

drypchauhan.wordpress.com

Efectivament, segons aquestes conclusions, les abelles nord-catalanes moren a causa dels productes fitosanitaris, i sobretot els productes antiparasitaris utilitzats en la ramaderia, arboricultura i agricultura. Segons el CNRS de Lió, els anàlisis efectuats a sobre 26 mostres, ensenyen que més d'un 80 % presenten rastres d'intoxicació d'aquests productes.

Marc-Edouard Colin, doctor en ciències i investigador de la  patologia de l'abella que ha analitzat aquests resultats comenta: 'Els ruscos són fortament despoblats, una situació sanitària catastròfica que no anirà millorant. Els ruscos no són delmats per una malaltia greu, són símptomes característics d'una intoxicació. Hem trobat  insecticides, productes antiparasitaris per a la ramaderia, així com productes utilitzats per desinsectar els locals de ramaderia. Per tant es pot dir que hi ha hagut en certs casos contaminació per zones de conreus i a altres casos contaminacions per la ramaderia. Estic segur que hi ha una solució raonable a trobar entre els ramaders i els apicultors per permetre a les dos professions cohabitar'. 

Per la seua banda el portaveu dels apicultors nord-catalans, Jean-Philippe Antoine, ha afirmat que 'gràcies als resultats d'aquests anàlisis, ens hem assabentat que es troben rastres de productes pesticides als ruscos, en les abelles, i en les ceres. Una part d'aquestes matèries actives és utilitzada en agricultura, en l'arboricultura, en la ramaderia, no és qüestió d'assenyalar amb el dit a que sigui, però aquests pesticides porten perjudicis al medi ambient en general i als nostres ruscos en particulars que són debilitats. Demanem a l’Estat que tingui en compte el nostre perjudici, hem avaluat econòmicament les pèrdues, l’Estat sap el que necessitem. Si s'ha perdut arrendament de bestiar, cal ajudar-nos per reconstituir-lo. La mortalitat de les nostres abelles han estats comprovades pels poders públics, tindran els resultats de les anàlisis properament, ja es veurà com reaccionaran.'
 
Font: Vilaweb