21 d’abril 2014

HIDROMEL I VINAGRE DE MEL

D'MELIS

Són l’Hidromel o Aiguamel i el Vinagre de mel o Melagre, que s'obtenen bàsicament de la fermentació de la mel i el pol·len, i s'elaboren artesanalment i de forma biodinàmica.

L’Hidromel s'obté fermentant controladament una barreja d'aigua, mels seleccionades i pol·len. Un cop fermentat s’envelleix en bótes de roure durant un mínim de dos anys.
 
Aquamelis

És hidromel Semisec i hidromel Dolç i oscil·len entre 13% Vol i 14% Vol. d'alcohol obtingut de la fermentació.
 
Liquor d' Melis
 
Es un hidromel més dolç i amb una graduació de 15% Vol. d'alcohol també per fermentació.

Melagre
 
Un cop envellit l'hidromel, una part d'ell el reservem per elaborar el vinagre de mel o Melagre, dins de bótes de roure i en condicions adequades, amb una acidesa final del 5%.
 

1 comments:

Unknown ha dit...

En Bernardo es qui el·labora tots aquets productes em sigut veins del poble tota la vida. Ara ell s'ha quedat a Vallbona i jo he marxat fora.