08 d’abril 2014

CONFERÈNCIA PER A LA SALUT DE LES ABELLES

Share

treehugger.com

La Comissió Europea (CE) ha convocat la primera conferència d’experts d’alt nivell per debatre solucions per a la protecció de la salut de les abelles, després de constatar una forta davallada de les seves poblacions en els darrers anys. El responsable comunitari de Sanitat, Tonio Borg, inaugurarà el pròxim 7 d’abril en Brussel·les la conferència per tal de poder presentar les últimes línies de treball a nivell comunitari respecte a la mortalitat de les abelles.  D’aquesta forma, l’executiu comunitari vol respondre a la preocupació del sector al voltant de l’ús de determinats pesticides que afectarien a les colònies de les abelles.

La conferència vol exposar els últimes avenços aconseguits amb els fons comunitaris per a l’apicultura i quins programes de salut es plantegen per a una millor salut de les abelles, amb l’objectiu de preservar l’apicultura, la producció agrícola i la biodiversitat. A més, la conferència vol promoure el diàleg, transmetre coneixements i aportar una nova perspectiva al conjunt de polítiques científiques a nivell comunitari, nacional i local, a fi de reconèixer les causes reals de la pèrdua de tantes abelles.

En aquesta primera conferència hi participaran les organitzacions d’apicultors, ONG’s, agricultors, experts europeus en salut animal i científics i investigadors. La preocupació per la situació de les abelles es va incrementar ja fa un any a partir de la publicació de l’informe de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA), que relacionava l’ús dels pesticides neocotinoides amb l’alta mortalitat que pateixen aquests insectes.

Informa: EFEverde