27 de febrer 2014

L'ESCARABAT PILOTER

Share
fototeca.cat
L'escarabat piloter (Ateuchus sacer) pertany a la família dels escarabeids, d’uns 3 cm de llargària, de cos aixafat i de color negre, amb el cap ample, arrodonit i voltat de sis dents.


Té el protòrax ample i ovalat transversalment, l’abdomen amb èlitres solcats longitudinalment per costelles i les potes anteriors dirigides cap endavant i amb les vores dentades. S'alimenta d’excrements bovins, replegant-los i fent-ne boles que empeny amb el cap i les potes anteriors fins als caus subterranis, on les guarda per alimentar-se. A l’època de la posta, la femella pon els ous a les boles. És comú a les platges dels Països Catalans.

Font: Gran Enciclopèdia Catalana