03 de febrer 2014

ABELLES AFECTADES PER MOSQUES?

wikipedia.org

Un apicultor de l'est dels Estats Units, Anthony Cantrell ha descobert unes abelles anormals en el seu rusc. El professor de la Universitat Estatal de San Francisco, John Hafernik, ja parlava d'aquesta nova malaltia apícola l'any 2008 i les va anomenar abelles zombies.  

Una mosca anomenada Apocephalus borealis seria la causant d'aquest procés a partir de la seva adherència damunt de l'abella i la posterior injecció dels seus ous dins del cos. Les larves que naixerien d'aquests ous provocarien un dany neurològic que explicaria el moviment anormal i nocturn de les abelles, tal com si foren abelles zombies.

Hafernik i el seu equip de col·legues han estat seguint la propagació d'aquestes abelles zombies a través dels Estats Units i han constatat la relació hoste-paràsit i l'origen de la patologia, doncs aquesta abella abans parasitava borinots.
 
Ara falta veure com evoluciona la malaltia i si es converteix en una nova font de paràsits per a les abelles, o acaben essent casos més aviat esporàdics. Cal recordar que les abelles ja pateixen altres malalties relacionades amb les mosques, com ara la Apimiasi de la Senotainia tricupi.

Font: abc news