30 de juny 2013

29 de juny 2013

NO ES PAIS PARA ABEJAS

sustainablepulse.com

El 85% de las colmenas de melíferas en España están afectadas por patógenos altamente destructores


La Comisión Europea aprobó el mes pasado la prohibición, que entrará en vigor el 1 de diciembre, de tres plaguicidas (clotianidina, imidacloprid y tiametoxam) pertenecientes a la familia de los nicotinoides, debido a su demostrada toxicidad para las abejas, ya que se emplean en plantas o cereales atractivos para este insecto. 

La normativa marca, para Tonio Borg, el comisario europeo de Salud, «un nuevo hito en la lucha por garantizar a las abejas melíferas un futuro saludable ya que desempeñan dos papeles importantes, como productoras de miel pero sobre todo como polinizadoras». Las abejas son responsables de cerca del 80% de la polinización. 

España, el país europeo con más colmenas (alrededor de dos millones y medio), más apicultores profesionales y, por tanto, principal productor de miel y polen del continente, fue uno de los países que impulsó esta prohibición, aplaudida también por la Asociación Española de Apicultores y por cerca de un centenar de organizaciones conservacionistas como Greenpeace, SEO, WWF o Ecologistas en Acción. 

28 de juny 2013

MISS APIS MELLIFERA

miss apis mellifica
Avui us recomanem una web d'una enamorada de les abelles, l'Emma, una apicultora i aromaterapeuta de Northolt Village, aprop de Londres. A través dels seus textos penjats en una atractiu bloc, ens vol fer arribar les esències de la natura que la captiven, tot gaudint al màxim de les curiositats de la vida salvatge i del seu atractiu fotogràfic, que descriu a partir dels seus múltiples viatges.  

27 de juny 2013

LA SALUT DE L'APICULTOR (1a PART)

colorado.edu


La manipulació de les abelles i de les arnes comporten implícit un perill per a la salut de l’apicultor. És, per tant, recomanable tenir cura amb les diferents accions que es realitzaran i seguir unes pautes de comportament davant les possibles incidències del nostre treball amb les abelles. Les lesions o accidents més habituals de l’apicultura són: el mal d’esquena, l’al·lèrgia a la picada d’abella i el xoc anafilàctic.

No totes les persones responen de la mateixa manera a la picada de les abelles, fins i tot una persona acostumada a les abelles pot esdevenir sensible al seu verí amb el pas dels anys. És doncs interessant conèixer els diferents graus de sensibilitat i els símptomes clínics que pot manifestar l’organisme humà davant de la picada d’una o de diverses abelles. 

Davant d’una picada aïllada el nostre organisme pot reaccionar de tres maneres:  sense cap tipus de manifestació, amb una reacció local gegant, o sigui una inflamació de més de 10 cm, o bé amb una reacció sistèmica o anafilàctica. Les persones que pateixen la segona o tercera de les manifestacions, poden ser al·lèrgiques a la picada d’una abella. En cas de picades múltiples, o sigui més de 50 picades de cop, el verí acumulat de les abelles pot tenir un efecte tòxic en el nostre organisme, provocant la destrucció de teixits i lesions en fetge, ronyons, cervell... fins al xoc, coma i finalment la mort. La dosi letal de verí necessària per matar una persona depèn del seu pes, i per tant pot oscil·lar entre uns pocs centenars de picades fins a diversos milers.

26 de juny 2013

ABEJAS RESISTENTES INCAUTADAS

Corbis

Illinois se apodera ilegalmente de abejas resistentes a un pesticida de Monsanto

Illinois se apodera ilegalmente de abejas resistentes a un pesticida de Monsanto

Texto completo en: http://actualidad.rt.com/actualidad/view/96475-eeuu-incauta-abejas-resistentes-monsanto

El Departamento de Agricultura de Illinois, en EE.UU., ha incautado sin orden judicial las abejas resistentes a los pesticidas transgénicos de Monsanto del reconocido naturalista Terrence Ingram, que desconoce el paradero de sus insectos.

Ingram investigó durante más de 15 años los efectos del Roundup, un herbicida muy rentable de Monsanto destinado a hacer los cultivos más resistentes a las plagas pero que presenta una larga lista de efectos negativos a causa de su ingrediente activo, el glifosato.

El Departamento de Agricultura incautó las abejas del naturalista debido a que, supuestamente, sufrían una enfermedad conocida como la 'loque americana'. Aunque Ingram asegura que puede demostrar que sus abejas no padecen la enfermedad, no lo puede hacer porque desde el Departamento afirman desconocer dónde están los insectos. 

25 de juny 2013

EL RIGOR DE LA PRODUCCIÓN ECOLÓGICA

 salines.mforos.com

«Lo último es la venta de productos elaborados a base de propóleos»


Urbano González maneja setecientas colmenas. La cuantía no llama la atención en un territorio en el que hay más de mil explotaciones y treinta y cinco mil colmenas; lo extraordinario es la consideración de producción ecológica bajo la que produce la miel, una excepción. A este único ejemplo en León de proceso productivo de miel ecológica se le suma una nueva distinción, con el premio de Alimentación ecológica y biodiversidad, que concede cada año el Ministerio de Medio Ambiente a través de la fundación Biodiversidad. 

Urzapa, la marca con la que se distingue el producto que elabora este apicultor leonés en varias zonas del norte (Cantabria y Burgos, además de los colmenares que tiene asentados alrededor de la provincia leonesa), fue pionera en la apicultura ecológica y también en la iniciativa de diversificar los productos elaborados a partir de la miel. La sociedad que representa González no ha dejado de innovar; primero miel líquida, luego polen y productos de cosmética. «Lo último que tenemos en marcha en la comercialización de productos a base de propóleos». 

Para este apicultor, distinto hasta para elegir el punto de ubicación del colmenar. Cualquiera de los de González multiplica los requisitos que impone la normativa del sector. En tres kilómetros a la redonda no puede haber ninguna actividad que interrumpa la labor de las abejas. «No puede haber agricultura convencional dentro de un área de tres mil metros alrededor de las colmenas», especifica el apicultor después de sortear las dificultadas orográficas de una senda que no existe para llegar hasta uno de sus colmenares.

Informa: Maria Micó - ArtAlPas 


24 de juny 2013

GEOMETRIA PERFECTA

L’hexàgon és una de les figures geomètriques més eficient, tant pel seu aprofitament de l’espai, com per la seva fortalesa. És per això que el trobem altament representat en la natura.



Podem trobar figures hexagonals en la cristal·lització del basalt o en floquets de neu i cristalls d’aigua. Les abelles també utilitzen aquesta forma geomètrica per construir els seus ruscs, creant vertaderes meravelles arquitectòniques.

23 de juny 2013

22 de juny 2013

EL COSTE DE PROHIBIR LOS INSECTICIDAS



La decisición de Bruselas de prohibir los neonicotinoides, cuestionada por su falta de criterio científico


La Comisión Europea ha aprobado finalmente la prohibición durante dos años del uso de insecticidas neonicotinoides. La pérdida de colonias de abejas, que mantiene preocupada a la comunidad científica y a los agricultores, provocó que el Ejecutivo de la UE encargase en abril del pasado año un informe a la Agencia Europea de Seguridad Alimentaria (EFSA, según sus siglas en inglés) sobre esta materia activa. 

Este organismo emitió en enero de este año un informe, en cuyas conclusiones reconoce que existen numerosas incertidumbres, por lo que no puede determinarse de manera concluyente que el uso de los neonicotinoides esté directamente relacionado con la muerte de las abejas, aunque se decide seguir adelante por el principio de precaución. 

21 de juny 2013

ELS PESTICIDES ATAQUEN LA BIODIVERSITAT DELS MEDIS AQÜÀTICS

lemonde.fr

Els pesticides, molts dels quals s'utilitzen a Europa i Austràlia, redueixen fins a un 42% dels insectes i altres formes de vida en els rius i rierols a Alemanya, França i poblacions Austràlia, segons un estudi publicat el dilluns 17 de juny als Estats Units. 

Els pesticides utilitzats en l'agricultura, per exemple, es troben entre els contaminants més controlats i regulats. Però tot i això, no sabíem la magnitud del seu impacte sobre la biodiversitat en el medi aquàtic, tal i com diuen els investigadors Mikhail Beketov del Centre Helmholtz d'Investigació Mediambiental de Leipzig, Alemanya i Ben Kefford de la Universitat de Tecnologia de Sydney . 

Aquests científics han demostrat una forta desaparició d'insectes en rius i rierols i altres invertebrats d'aigua dolça. A Europa, van trobar que aquests insectes van ser 42% menys freqüents en zones molt contaminades, com els plaguicides en els rius i rierols contaminats. A Austràlia, aquesta diferència era del 27%.

20 de juny 2013

SER O NO SER

 Miel Aliseda


L’abellaire és un ramader de les abelles, un amant de la natura que gaudeix de la seva feina i estima el seu bestiar. La baixa rentabilitat de la seva explotació es veu compensada per la satisfacció que li provoca el fet de desenvolupar una feina que li agrada, quelcom que el té bojament enamorat.

Fins aquí tot semblaria bucòlic, fins i tot un xic massoca, però qui té abelles i treu una part dels seus ingressos d’aquesta activitat m’entendrà perfectament. La situació, però, s’agreuja en el moment en que les abelles desapareixen, i l’abellaire descobreix amb resignació arnes buides de bestiar, amb molta cria abandonada i reserves de mel i pol·len suficients. On han anat? Què m’està passant? O què ens està passant? El problema és global, i té conseqüències a escala mundial. 

I ara què? Hem pregunten els abellaires. I jo, atrapat pels meus propis interrogants, destapo la caixa dels trons, i responc amb una altra pregunta: i no pots ser que tot plegat sigui culpa nostra? 


19 de juny 2013

ESTRATAGEMA DE LAS FIRMAS AGROQUÍMICAS



Sos abejas

Señores,

Una gigantesca estafa se está gestando en Bruselas a expensas de las abejas, de la biodiversidad ….y de todos los ciudadanos que luchan desde hace años para conseguir la prohibición de los pesticidas”asesinos de abejas”.en Europa y en el mundo entero! 

Hay que pararla en seco antes de se produzcan consecuencias dramáticas sobre el futuro de  nuestros cultivos y de nuestra alimentación. Le pido que firme urgentemente la petición europea adjunta y que la haga circular entre el mayor número de personas posible

No se puede esperar ni un segundo más.

Tras años de una lucha encarnizada de los ciudadanos y los apicultores, la Comisión europea se ha decidido oficialmente a prohibir 3 pesticidas neonicotinoides extremadamente peligrosos para las abejas(1).

Las distintas asociaciones han confiado en su aparente éxito y han bajado la guardia y sin embargo…

18 de juny 2013

APICULTORS QUE MATEN ABELLEROLS


gencat.cat

Localitzat un apicultor relacionat amb la utilització de verí per eliminar abellerols


La utilització de mitjans massius o no selectius pot comportar condemnes penals de fins a dos anys de presó i altres sancions administratives

Membres del cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van enxampar in fraganti un apicultor mentre manipulava diversos elements relacionats amb la utilització de producte tòxic a mode de verí per a matar abellerols, tot i que no es pot descartar que aquesta utilització pugui afectar indirectament altres espècies de la fauna salvatge o domèstica. A més, fer ús de verí en el medi natural pot esdevenir un problema de salut pública.      

Els fets van passar la setmana passada en diferents paratges dels termes municipals d’Almenar i Alfarràs a la comarca del Segrià, i als municipis d’Ivars de Noguera i Castelló de Farfanya a la comarca de la Noguera, on, després de comprovar que s’estava utilitzant verí per a matar abellerols, els agents rurals van preparar un dispositiu per identificar i interceptar l’enverinador de fauna.

17 de juny 2013

EL PROTOCERVELL DE LES ABELLES

Tavi Algueró

La diferenciació d’una regió cefàlica o cap va sempre lligada a la centralització de les tasques nervioses en l’òrgan que podem anomenar genèricament com a cervell. D’aquest òrgan sortirà la cadena ganglionar, un eix nerviós amb petites centraletes controladores de cada un dels primitius metàmers. La complexitat dels insectes fa necessària una especialització de la funció nerviosa, amb la diferenciació d’un sistema nerviós encarregat de les accions voluntàries, i un sistema nerviós visceral responsable de controlar les activitats automàtiques dels òrgans, com el batec cardíac, els moviments intestinals, la filtració de l’hemolimfa... Els insectes tenen també importants receptors sensorials que els informen en tot moment de les particularitats de l’entorn que els envolta.

El cervell de les abelles és molt petit: no supera la grandària d’un cap d’agulla. Una massa cerebral organitzada en tres regions, on la primera, el protocervell, és la més desenvolupada i voluminosa, ja que controla el funcionament dels ulls, processa els estímuls que rep l’abella, elabora i coordina els moviments i regula l’alliberament d’hormones, tan importants en la vida social d’aquests insectes. 
 

16 de juny 2013

15 de juny 2013

LA MEJOR MIEL DEL MUNDO

 strana.ru

La miel salvaje es la más cara del mundo. La producen las abejas silvestres. Baskiria (República de Baskortostán) es hoy uno de los últimos lugares del planeta donde la apicultura no convencional se mantiene como oficio. 

Esta práctica comenzó a desaparecer con la construcción de colmenas y la aparición de colmenares, pero hubo un tiempo en que ésa era la única manera de obtener miel. 

Antes que nada, es necesario explicar el significado de la palabra “bortevoi” (silvestre). “Bort” en ruso, es el nombre que se le da al hueco del árbol donde viven las abejas salvajes. El agujero puede ser natural o artificial, pero las abejas solo pueden ser salvajes y silvestres. En Baskiria se creó la reserva Shulgán-Tash para la conservación de las abejas silvestres 'burzianski'. Junto con las abejas, se protegió también la antigua profesión del 'bortnik'.

14 de juny 2013

RIQUESA BOTÀNICA DE CATALUNYA

 Albert Ferré

Els tipus de clima i substrat geològic determinen que les plantes amb afinitats ecològiques similars visquin juntes i tendeixin a formar combinacions d’espècies estables. Així, un tipus d’ambient caracteritzat per unes condicions ecològiques semblants fa que s’hi estableixin grups característics d’espècies vegetals que conviuen i s’estructuren en l’espai: són les comunitats vegetals.

Les comunitats vegetals s’imbriquen a la natura com les peces d’un trencaclosques, conformant el que coneixem amb el nom de vegetació. La vegetació constitueix l’element principal dels nostres paisatges i dels ecosistemes terrestres i alhora és un dels elements més sensibles en front de qualsevol impacte o pertorbació externa.
 
A Catalunya podem distingir tres àrees fitogeogràfiques, que presenten una vegetació diferenciada:

13 de juny 2013

APOCALIPSIS DE LA ABEJA

apitherapy.org

 

Rusia advierte a Obama: la batalla global sobre el “apocalipsis de la abeja” se acerca


Las impactantes actas relativas a la reunión, la semana pasada, del presidente Putin con el Secretario de Estado de los EEUU, John Kerry, revelan la “extrema indignación” de los dirigentes rusos con el régimen de protección continua del presidente Obama hacia los gigantes mundiales de la biogenética, Syngenta y Monsanto, frente a la inminente ”apocalipsis de las abejas” que, según el Kremlin, “con toda seguridad” puede conducir a una guerra mundial.

Según dichas actas, publicadas hoy en el Kremlin por el Ministerio de Recursos Naturales y Medio Ambiente de la Federación Rusa (MNRE), Putin estaba tan indignado por la negativa de Obama a discutir sobre este grave asunto, que durante 3 horas incluso rechazó reunirse con Kerry, quien había viajado a Moscú en misión diplomática, cediendo después a fin de no provocar una ruptura aún mayor entre ambas naciones.

12 de juny 2013

AJUTS PER A LA PRODUCCIÓ I COMERCIALITZACIÓ

washingtonian.com

ORDRE AAM/114/2013, de 4 de juny, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a la millora de la producció i la comercialització dels productes de l’apicultura, i es convoquen els corresponents a 2013. 

 

El Reglament CE 797/2004 del Consell, de 26 d'abril, estableix una sèrie de mesures destinades a millorar la producció i la comercialització dels productes de l'apicultura amb l'objectiu que cada estat membre de la Comunitat Europea estableixi un programa nacional d'actuacions amb caràcter triennal. 

 

El Programa nacional d’ajuda a l’apicultura 2011-2013 ha estat aprovat per la Comissió Europea mitjançant la Decisió de 14 de setembre de 2010, que aprova el programa de millora de la producció i la comercialització dels productes apícoles per al període 2011-2013, presentat per l’Estat de conformitat amb el Reglament (CE) 1234/2007, del Consell, de 22 d’octubre de 2007, pel qual es crea una organització comuna de mercats agrícoles i s’estableixen disposicions específiques per a determinats productes agrícoles (Reglament únic per a les OCM) i que decideix la contribució de la Unió Europea al programa esmentat.


El programa nacional s'ha d'adreçar a actuacions destinades a l'assistència tècnica als apicultors i a les agrupacions d'apicultors, lluita contra la varroasi, racionalització de la transhumància, i mesures de suport als laboratoris d'anàlisi de les característiques fisicoquímiques de la mel.

Els ajuts al sector apícola convocats en aquesta disposició estan integrats en el Programa nacional d’ajuda a l’apicultura 2011-2013 esmentat.

 

11 de juny 2013

Ajudes a la producció i comercialització dels productes de l'apicultura


ORDRE AAM/114/2013, de 4 de juny, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a la millora de la producció i la comercialització dels productes de l’apicultura, i es convoquen els corresponents a 2013. 

El Reglament CE 797/2004 del Consell, de 26 d'abril, estableix una sèrie de mesures destinades a millorar la producció i la comercialització dels productes de l'apicultura amb l'objectiu que cada estat membre de la Comunitat Europea estableixi un programa nacional d'actuacions amb caràcter triennal. 

El Programa nacional d’ajuda a l’apicultura 2011-2013 ha estat aprovat per la Comissió Europea mitjançant la Decisió de 14 de setembre de 2010, que aprova el programa de millora de la producció i la comercialització dels productes apícoles per al període 2011-2013, presentat per l’Estat de conformitat amb el Reglament (CE) 1234/2007, del Consell, de 22 d’octubre de 2007, pel qual es crea una organització comuna de mercats agrícoles i s’estableixen disposicions específiques per a determinats productes agrícoles (Reglament únic per a les OCM) i que decideix la contribució de la Unió Europea al programa esmentat.

El programa nacional s'ha d'adreçar a actuacions destinades a l'assistència tècnica als apicultors i a les agrupacions d'apicultors, lluita contra la varroasi, racionalització de la transhumància, i mesures de suport als laboratoris d'anàlisi de les característiques fisicoquímiques de la mel.

Els ajuts al sector apícola convocats en aquesta disposició estan integrats en el Programa nacional d’ajuda a l’apicultura 2011-2013 esmentat.

Veure l'ORDRE AAM/114/2013

Foto:  washingtonian.com

CORNISH BEE

 bbc.co.uk

Investigacions recents suggeririen que una abella de la zona de Cornualles, al sud-est del Regne Unit, podria ser millor per a fer front als àcars de la varroa que porten la malaltia de les ales deformades.

Els científics del zoo de Paignton estan investigant com aquesta abella ha pogut sobreviure a l’àcar i esperen que aquestes investigacions potenciïn l’ús d’aquesta raça entre els apicultors.

Informa: Núria Verdeny

10 de juny 2013

DES ABEILLES ET DES HOMMES


Trailer interessant sobre una relació fracassada entre els humans i les abelles, situació torçada per una visió excessivament egoista del mal ús que es pot arribar a fer dels recursos de la natura. Visió crítica i poc esperancedora d'un canvi de cicle dins de la natura, on el traspassar aquesta línia vermella suposarà un punt de no retorn en la nostra qualitat de vida.

09 de juny 2013

08 de juny 2013

APITEC

Apitec

Apitec és una revista bimestral mexicana que porta molts anys informant als apicultors sobre temes d'actualitat en el món apícola. La revista es pot comprar en el seu format paper, però també en la seva versió digital, molt interessant doncs en facilita molt la seva recepció i consulta.

Aquesta revista destaca sobretot pel aprofundiment que realitza sobre el tema sanitari, dedicant monogràfics i revistes recopilatòries sobre les diferents patologies apícoles. 

07 de juny 2013

TROPILAELAPSOSI

afnet

Tot i ser una patologia no diagnosticada en el nostre país, convé tenir-la en compte per tractar-se d’una malaltia de declaració obligatòria.Els agents causals són dos àcars: Tropilaelaps clareae i Tropilaelaps koenigerum 

El seu origen és asiàtic, concretament en Apis dorsata. És un àcar és més llarga i estreta que la varroa (1 x 0,6 mm), de color vermellós i té les potes més llargues. Tropilaelaps prefereix la cria a l’abella adulta i el seu cicle s’assembla molt al de la varroa. Aquest àcar entra dins d’una cel·la on pon els ous, un cada 48 hores, fins a 4 ous per cel·la operculada. Un cop fora, l’àcar busca ràpidament una nova cel·la, estant poc temps, menys de 2 dies, com a àcar forètic.

La deriva, el pillatge i sobretot el mal maneig i la transhumància afavoreixen la seva propagació.

Simptomatologia:
1. Malformacions de les abelles (ales, abdomen...).
2. Cria que no arriba a néixer.
3. Abelles amb una esperança de vida més curta.

Autor: Esteve Miràngels

06 de juny 2013

Mel pròpia o mel de la Xina?


Són moltes les mels que porten un etiquetatge confós, d'origen fals, amb xarops de glucosa afegits... una mel que en molts països està absolutament prohibida. Els laboratoris i les associacions d'apicultors en coneixen la seva existència, mels molt barates que es venen en supermercats i en mercats tradicionals. Aquestes reflexions les ha fet Paul Schweitzer, director del CETAM y especialista en pol·len, afirmacions franceses perfectament aplicables al nostre país.

Amb 300.000 tones l'any, la Xina és avui el primer productor de mel a nivell mundial, arribant a Europa a través del port d'Hamburg, un dels mercats de negoci més importants en la comercialització de la mel. Un cop allí la mel surt bona i embasada amb les seves respectives etiquetes franceses i espanyoles, tal i com es lamenta el portaveu de la Unió Nacional de l'Apicultura francesa, Henri Clement.

Des d'Ecolluita reclamem una política alimentària més decidida i valenta a casa nostra, doncs aquí existeixen també intermediaris, cadenes de distribució i associacions d'apicultors que fan la vista grossa a aquest frau, venent com a propi quelcom que és simplement una estafa. I per què? Doncs perquè l'apicultura que pregonen alguns es basa en el volum, en la quantitat i no pas en la qualitat. Un sector important de l'apicultura catalana ha renunciat a dur a terme una apicultura de qualitat, grans apicultors que compren mel a l'exterior, i amb un etiquetatge dubtós venen com a collita pròpia un aliment que no es seu, a un preu impossible si no hi ha darrrera la mà negre del frau.

Ja és hora que aquells que poden, Departament d'Agricultura i els seus laboratoris adjunts posin el sector en ordre, i facin fora del mercat alguns mal anomenats professionals apícoles que ho empastifen tot, dirigents de palla que només es miren el seu benefici propi, manipulant i escanyant als autèntics apicultors del país, gent honrada que té ganes de fer una apicultura diferent.

Ecolluita estarà sempre al costat dels autèntics abellaires, aquells apicultors que aboguen per una apicultura sostenible i respectuosa amb l'abella i el medi ambient, i que vol oferir la mel de qualitat a un preu just, sense intermediaris ni mans negres que adulterin aquest tresor de la natura. Des d'aquest diari donarem sempre suport a aquells que fan una apicultura de qualitat, és per això que estarem sempre al costat del Col·lectiu d'Abellaires en les seves reclamancions sanitàries i comercials, doncs la transparència només ha de fer por a aquells que juguen amb el frau i l'engany.


Opinió: Col·lectiu d'Abellaires 

Foto: Joan Oltra

LA VARROA, UN VECTOR DELS VIRUS

 beelog.petherick.co.nz


La Varroa és un paràsit responsable directa i indirectament de la mort de bilions d'abelles arreu del món. La seva col·laboració amb d'altres patògens i especialment virus, està ajudant a l'aniquilació de bilions d'abelles arreu del món. Un cas molt greu és el Virus de les ales deformades, simptomatologia freqüent en les explotacions àltament parasitades per Varroa.

La Varroa com a àcar succionador d'hemolimfa, afavoreix la injecció de virus dins els fluids interns de l'abella, facilitant la seva propagació, doncs de rebot debilita de forma preocupant la resistència de les abelles.


05 de juny 2013

FRANÇOIS HUBER

 wikipedia.org

François Huber era natural de Ginebra, fill d'una família important en el món de la literatura i la ciència. Als 15 anys va començar a patir una greu malaltia que li va fer perdre gradualment la visió fins a una ceguera total. 

Tot i això, Huber no va desistir en la seva determinació investigadora, i amb l'ajuda de la seva esposa, va introduir elements del coneixement científic en l'estudi de la vida de l'abella de la mel. L'any 1802 va publicar el llibre "Noves observacions sobre les abelles", així com va col·laborar en moltes d'altres obres relacionades amb l'ecologia i les abelles.


04 de juny 2013

ABEJAS MUTANTES PARA RESISTIR EL INVIERNO

 Alamy / Legion Media

El centro de educación superior informó que la pequeña empresa innovadora SRL “ApiMaster”, creada sobre la base de la Universidad estatal de Tomsk (TGU), se ocupará de la cría de abejas que aguanten bien el invierno y que se hayan adaptado bien a las duras condiciones climáticas de Siberia.  

En el centro destacan que gracias a este proyecto se conseguirá hacer renacer la apicultura en la región. Según los científicos, la región de Tomsk es una zona muy acertada para la obtención de miel de bosque, una de las más apreciadas. 


03 de juny 2013

MEL PRÒPIA O MEL DE LA XINA?

Joan Oltra

Són moltes les mels que porten un etiquetatge confós, d'origen fals, amb xarops de glucosa afegits... una mel que en molts països està absolutament prohibida. Els laboratoris i les associacions d'apicultors en coneixen la seva existència, mels molt barates que es venen en supermercats i en mercats tradicionals. Aquestes reflexions les ha fet Paul Schweitzer, director del CETAM y especialista en pol·len, afirmacions franceses perfectament aplicables al nostre país.

Amb 300.000 tones l'any, la Xina és avui el primer productor de mel a nivell mundial, arribant a Europa a través del port d'Hamburg, un dels mercats de negoci més importants en la comercialització de la mel. Un cop allí la mel surt bona i embasada amb les seves respectives etiquetes franceses i espanyoles, tal i com es lamenta el portaveu de la Unió Nacional de l'Apicultura francesa, Henri Clement.

02 de juny 2013

01 de juny 2013

SPRAY CON PROPÓLEO I MIEL

 mariaxhe.blogspot.com
 
Las propiedades inmunológicas de los principios activos de sus ingredientes, propóleo y miel, puede aumentar la resistencia del organismo frente a resfriados, catarros, y otras enfermedades de las vías respiratorias, en particular durante el invierno, si se toman las cantidades diarias recomendadas.

Consumiendo el A.D.E[1] (Aporte Diario Recomendado), puede ayudar a calmar el dolor de garganta y aliviar la tos. Te sorprenderá su sabor dulce y agradable gracias a la miel y a la caña de azúcar, que hacen de este Spray un producto apto tanto para niños como adultos.

Consejos de uso: Se recomienda la toma del A.D.E (Aporte diario Eficaz):

Adultos: 24.6mg, 4 pulverizaciones 3 veces al día.
Niños: 12.3mg, 2 pulverizaciones 3 veces al día

[1] Aporte Diario Eficaz determina la cantidad media de principios activos por toma diaria recomendada para ayudar a mejorar el estado general del organismo


Informa: Maria Micó - ArtAlPas