03 d’octubre 2013

EL POLLASTRE CONTRA LA VESPA ASIÀTICA?

C. L. - G.

Un apicultor francès, Francis Ithurburu, proposa una estratègia curiosa per lluita contra la Vespa velutina. Durant deu anys ha estudiat la vespa asiàtica a França tot intentant aplicar metodologies poc agressives i sostenibles. Francis va recordar que en la cort dels nostres avis , les aus de corral s'aproximaven als ruscs, doncs els pollastres joves tenen una gran necessitat de proteïnes per al creixement . 

Francis va deixar les seves gallines i els pollastres voltant pel seu apiari i va observar que les seves aus netejaven l'entorn d'abelles mig mortes, larves extretes de l'arna per inviables i sobretot vespes, que pel seu gran tamany i vol sorollós eren ràpidament localitzades.
 

Després de mesos de posar en pràctica l'estratègia, les seves aus s'havien especialitzat en la captura de les grans vespes, passant la vespa asiàtica a la categoria de problema menor del seu apiari.
 

Aquesta, doncs, no deixa de ser una solució natural i ecològica per a tots els apicultors que vulguin desfer-se de la vespa asiàtica al voltant dels seus ruscs . Un mètode  que de rebot té una important tasca profilàctica, doncs es produeix també una neteja d'abelles inviables que en molts casos són focus de patologia

Informa: Julio Rivas