23 de setembre 2013

EL FUTUR DELS ABELLAIRES


El passat dissabte 21 de setembre es va dur a terme la tercera jornada formativa del Col·lectiu d’Abellaires al llarg de l’any 2013. La trobada es va realitzar a la Sala d’Actes de la Biblioteca de Navàs, comarca del Bages, i va finalitzar amb un dinar de germanor.

La xerrada va tenir dues parts clarament diferenciades, amb un primera part més tècnica i una segona dedicada a la pròpia acció organitzativa del Col·lectiu d’Abellaires.

La sessió fou presentada pel Sr. Joan Fernández, regidor de món rural de l’Ajuntament de Navàs. A continuació l’Esteve Miràngels, veterinari dels Abellaires, va presentar el seu estudi productiu i sanitari desenvolupat al llarg de l’any 2012 amb un total de 20 arnes. 


Al llarg de la conferència es va presentar el protocol de recollida de dades i l’anàlisi estadístic necessari per tal d’analitzar tota la informació recollida. A partir d’aquest prototip de treball, l’Esteve Miràngels va plantejar als assistents la possibilitat de desenvolupar un nou estudi, aquest molt més ampli i ambiciós, que aglutinés una 20 d’apicultors i un cens no inferior a les 250 arnes.

La segona part de la matinal fou dedicada als membres del Col·lectiu i a quin ha de ser el rol dels Abellaires dins el món apícola de casa nostra. La quarantena d’assistents van proposar diferents possibilitats organitzatives que seran debatudes i aprovades en una assamblea constituent que es durà a terme en els pròxims mesos.

Agraint a tots l’èxit de la trobada, i molt especialment al seu organitzador, l’abellaire Gaspar Tor, us convidem a afegir-vos al nostre projecte.

Col·lectiu d’Abellaires