31 de maig 2013

UN MOVIMENT ECOLOGISTA ALTERNATIU

guardian.co.uk

Apicultura urbana: el darrer gran moviment mediambiental


Hi ha ruscs en totes les nostres ciutats, en els sostres d'oficines, en els parcs i en els horts, en terrenys de l'escola i jardins urbans. Alguns dels més famosos monuments esdevenent llocs d'acollida per als ruscs; Palau de Buckingham, Tate Modern i Fortnum & Mason. 

En només tres anys, l'Associació Apícola Britànica s'ha duplicat a 20.000, i són gent jove, habitants de les ciutats que transformen l'apicultura en un passatemps i de forma més seriosa en un moviment ambiental vibrant.

Pel simple fet de mantenir un sol rusc, estic immediatament introduint 50.000 pol·linitzadors en una zona urbana i que poden tenir un gran impacte en el medi ambient" diu la jove apicultora Llitera Goddard.

Després que la prohibició de tenir abelles en l'àmbit urbà va ser anul·lada el 2010, més de 100 persones tenen ruscs en els parcs, sobre els  restaurants i en el seu lloc de treball a Nova York. "És una forma especial per a connectar amb la natura", diu l'advocat de Vivian Wang, que manté 12 ruscs en uns pisos del centre de Manhattan.

A Melbourne, Austràlia, l'associació dels apicultors de la ciutat ha superat els 160 membres i ha hagut de rebutjar a altres potencials nous reclutes. L'any passat, l'Associació d'Apicultors del Nord de Londres havia de fer el mateix quan l'afiliació va superar els 170.

Font: guardian.co.uk

1 comments:

Núria Verdeny ha dit...

Més informació sobre l'apicultura urbana, tot i que en anglès:
http://www.theecologist.org/reviews/books/1660548/urban_beekeeping.html
http://honeylove.org/
http://www.urbanbees.co.uk/